Muradiye ilçesini ziyaret eden Vali Aydın Nezih Doğan, Akbulak köyünde yapımı devam eden içme suyu çalışmalarını kontrol etti. Vali Doğan, daha sonra beraberindekilerle İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın dedelerinden Molla Abdulğani ve oğlu Molla Mirhac’ın kabirlerini ziyaret etti. Vali Doğan’a bilgiler veren Müftü Arvas, “Molla Abdulğani yaklaşık bir buçuk asır önce Bahçesaray’ın Arvas köyünden ilim ve irşad hizmetleri için vatandaşların talebi üzerine buraya yerleşmiş. Özellikle İslami ilimlerde ve fıkıh ilminde geniş malumat sahibi olan Molla Abdulğani’nin vefatından sonra oğlu Molla Mirhac bu geleneği devam ettirmiş ve bununda burada vefatı ile ikisini de buraya defnetmişler. Baba ve oğlun kabirleri bu köyde bulunmaktadır. Aynı zamanda Hizan’ın Gayda köyünde metfun bulunan Seyid Sibğatullah Arvas’inin de kardeşidir” dedi.


Vali Aydın Nezih Doğan ve beraberindekiler, kabirlerin başında dualar okuduktan sonra köyden ayrıldı. Yolda gördüğü çocuklara çeşitli hediyeler de veren Vali Doğan, Muradiye Kaymakamlığı’na geçerek, Kaymakam Erol Tanrıkulu’ndan brifing aldı.


Daha sonra çarşı merkezinde esnafları ziyaret eden Vali Doğan, iki ayrı kahvehanenin önünde oturarak vatandaşlarla çay sohbet ettikten sonra buradan ayrıldı.

Editör: Wan Haber