Rıdvan CAN

 1988 yılında yapımına başlanan 1990 yılında hizmete giren Hükümet Konağı 24 yıl sonra asansöre kavuşuyor.  Bodrum katıyla birlikte 5 kat olan Valilikte bulunan kamu kurumlarına iş ve işlemleri için giden, merdivenleri çıkıp inmekte sorun yaşayan yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların çilesi bitiyor.  

Vali Aydın Nezih Doğan’ın talimatıyla vatandaşların merdiven çilesine sona vermek amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan asansör ihalesi açıldı. İhaleyi kazanan Kadir Duran Makine Mühendislik Firması 3 adet asansörün yapım işini 50 gün içinde tamamlayarak teslim edecek. Bina dışından tasarlanan 3 adet asansörün yapımı için yüklenici firmaya 200 bin TL ödenecek.

Valilik katlarında bulunan kamu kurumlarına çıkıp inmekte yıllardır zorluk çektiklerini dile getiren bazı vatandaşlar asansör yapımı ile ilgili olarak şunları söylediler:

“24 yıl aradan ve deprem sonrası Valiliğe 3 adet asansör yapılması sevindiricidir. Asansör yapımına geç kalındı ancak buna rağmen vatandaşa değer veren kamu hizmet anlayışı güzel bir gelişmedir. Vatandaşını düşünen yetkililere teşekkür ediyoruz.”

 Valilikte yapımı devam eden 3  adet asansörün yanı sıra deprem sonrası Valilik protokol girişinde güçlendirme ve tadilat sırasında misafirler için asansör yapılmıştı. 

Editör: Wan Haber