2011 yılında meydana gelen depremde kullanılamaz duruma gelen ve daha sonra yıkılan tarihi Van Müzesi’nin yerine Van Kalesi yanında, 2012 yılında yeni bir binanın temeli atıldı.

Van Urartu Müzesi adı altında inşa edilen ve kaba işlemleri 2017 yılında tamamlanan binanın ziyarete hazır hale getirilmesi için de, bir süredir eser sayım ve tanzim işlemleri gerçekleştiriliyor.

ÇALIŞMALAR BİTME NOKTASINDA

Edinilen bilgilere göre, yüklenici firma ile yaşanan sorunlar nedeniyle müzede geciken eser sayım ve tanzim işlemleri, bitme aşamasına geldi.

Ederler tamamen yerleştirilirken, panolar imalata geçti ve kısa zamanda panolar da yapıştırılacak.  

Böylece işlemler tamamlanmış olacak.

AÇILIŞ CUMHURBAŞKANI ZİYARETİNDE

Uzun süredir ne zaman açılacağı Van’da tartışma konusu olan Van Urartu Müzesi’nin geriye kalan eksiklerinin de tamamlanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van’ı ziyaret edeceği tarihin bekleneceği öğrenildi.

Yetkililer, müzenin, tüm eksiklerinin giderilerek açılışa hazır hale getirileceğini ve açılışın Mart ayı başlarında Van’a gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını ifade etti.

TURİZME BÜYÜK KATKISI OLACAK

Van Urartu Müzesi’nin Van turizmine büyük bir katkı yapması bekleniyor.  
Özellikle dünyada sadece Van’da bulunan Urartu dönemine ait eserleriyle öne çıkan müzenin, yabancı turizm üzerinde büyük bir etkide bulunacağı belirtiliyor.  (Adil HARMANCI)

Editör: Wan Haber