YGS 2 (Fen Ağırlıklı) dalında 490,693 puanla Türkiye 45.’si ve Van il birincisi olan Van Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Ferhat Deniz, Van’da YGS’de tüm zamanların en yüksek puanını ve en iyi derecesini elde etti. YGS 1’de 415.697, YGS 2’de de 415.768 ortalama elde eden Van Türk Telekom Fen Lisesi, başarılarının bireysel değil kitlesel olduğunu da kanıtlamış oldu.

Konu ile ilgili bilgi veren Van Türk Telekom Fen Lisesi Okul Müdürü Hamza Kardaş “2016 YGS sonuçları bizleri çok mutlu etti. Göreve geldiğimiz günden beri okulumuzun başarı düzeyini daha ileriye taşımanın gayreti içinde olduk. Türkiye 45.’liği ve Van il birinciliği dışında da önemli bir başarı söz konusudur. İlk 2000’de 7, ilk 10 binde 24 ve ilk 20 binde de 39 öğrencimiz bulunmaktadır. YGS 1’de 415.697, YGS 2’de de 415.768 ortalama elde etmiş bulunmaktayız. Bu da okulumuzda sadece bireysel bir başarı değil, genel bir başarı olduğunu göstermektedir. Bu vesileyle idarecisinden öğretmenine, hizmetlisinden mutfak personeline kadar bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Okulumuz hem Van’da, hem de bölgemizde önemli bir yere sahiptir. Evlatlarını bizlere teslim eden ailelerimize de teşekkür ediyorum. Onların bu güvenlerini boşa çıkarmamanın gayreti içerisindeyiz. Tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Hiçbir emeğin karşılıksız kalmayacağını görmüş olduk. Bu başarımızda en büyük pay sahibi olan seçkin eğitim kadromuza da en içten şekilde şükranlarımı arz etmekten ayrıca onur duymaktayım” dedi.

Üniversitelere yerleştirmede belirleyici olan sınavın LYS olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Hamza Kardaş, hiç zaman kaybetmeden LYS’ye yoğunlaştıklarını ve bu sınavda da iyi bir sonuç beklediklerini dile getirdi.

Editör: Wan Haber