Van Türk Musıki Derneği 20. yıl konserine TRT Ankara Radyosu Usta Klarnet Sanatçısı Salih Çağlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk müziği korosu klasik kemençe sanatçısı Munise Reyyan Kurbani, TRT İstanbul Radyosu Sanatçılarından Vanlı Mehmet Özkaya, TRT İstanbul Radyosu Keman sanatçısı Turay Dinleyen ve TRT İstanbul Radyosu viyolonsel sanatçısı Serdar Açın katıldı. Saz sanatçılarının yaptıkları muhteşem taksimler müzikseverlerin takdirini topladı.


Konser öncesi bir konuşma yapan TRT İstanbul Radyosu Keman sanatçısı Turay Dinleyen; Van’da böylesine bir koronun varlığını bilmek kendilerini gururlandırdığını söyledi. Bu davete icabet etmekle doğru bir karar vererek onur duyduğunu ifade eden Dinleyen, “Bu amatör bir koro değil gayet profesyonel bir dernek bence” dedi.


daha sonra kürsüye çıkan YYÜ Rektörü Prof Dr. Peyami Battal ise, bu güzel gecede dernek üyelerine ve Van halkına konservatuar müjdesini verdi. Tek sorunlarının kadro istihdamı olduğunu dile getiren Battal, “İnşallah bu sorununda en kısa zaman içerisinde çözeceğiz” dedi.
Son olarak bir konuşma yapan TRT İstanbul Radyosu Sanatçılarından Vanlı Hem şehrimiz Mehmet Özkaya ise, 26 yıldır Van’a gelmediğini fakat son üç ayda üç kez Van’a geldiğini ifade ederek, “Bugünkü organizasyonun sunumundan, koristlerine, solistlerine, sazendelerine kadar Türkiye çapında çok başarılı bir organizasyon oldu. Van’a kurulacak konservatuar için ise elimizden geleni yapacağız” dedi. yapılan konuşmaların ardından konsere geçildi. 


Van Türk Musıki Derneğinin 20.Yıl Konserini Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Eski Van Emniyet Müdürü Polis Baş Müfettişi M. Salih Kesmez , YYÜ Rektörü Prof.Dr.Peyami Battal, İlçe Kaymakamları, İl Kültür Turizm Müdürü ve bazı kurum amirleri katıldı.

Editör: Wan Haber