1993 yılından bu yana 200’ün üzerinde resmi konser düzenleyen Van Türk Musıki Derneği sanat müziği sevenler için “Kış Konseri” hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. 19 Ocak Pazar akşamı düzenleyecekleri konser için bir çok eseri çalıştıklarını dile getiren Koro Şefi Müzik öğretmeni Ekrem Altıntaş, “Amacımız Vanlı müzik severlere her zamanki gibi unutulmaz bir konser yaşatmaktır” dedi.
20. yıllarını kutladıkları konserlerinde TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ses ve saz sanatçılarının katılımı ile izleyenlere muhteşem bir konser izlettiklerini belirten Altıntaş, “inşallah düzenleyeceğimiz bu konserde de aynı tadı yaşatacağız. 19 Ocak Pazar akşamı Vanlı sanat müziği severleri İl Kültür Müdürlüğü Sanat Çadırına bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Derneklerinde birçok meslek grubundan kişilerin olduğunu dile getiren Altıntaş, “Sanat müziğine gönül vermiş herkesi derneğimize bekliyoruz. Çalışmalarımız her salı akşamı 18:00’da Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu altındaki dernek çalışma salonunda yapılmaktadır” şeklinde sözlerini tamamladı.

Van Türk Musıki Derneği kurucu üyesi ve başkanı Zerrin Akköprü Eskitaşcıoğlu ise, “Derneğimizi ilk kurduğumuz günden beri burada sıcak bir aile ortamı var. Koro şefimizin de söylediği gibi burada bir çok meslek grubundan kişiler mevcut. Bu bir gönül işi ve bizler yıllardır bu işi büyük bir onur ve gururla yürütüyoruz. Genç arkadaşlarımı ve bu işe gönül vermiş tüm sanat müziği sevenleri derneğimize bekliyoruz” dedi.

Editör: Wan Haber