Van Türk Musiki Derneği, 1993'den bugüne resmi olarak verdiği konserlerinin 181.'si için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
24 Aralık Pazartesi günü Van Atatürk Kültür Merkezi bahçesindeki Sanat Çadırı'nda düzenlenecek "Türk Sanat Müziği Konseri" ile ilgili bir açıklama yapan Dernek Başkanı Eczacı Zerrin Akköprü Eskitaşcıoğlu, dernek olarak yaklaşık 19 yıldır faaliyet gösterdiklerini söyledi. Derneğin tüm üyelerinin çalışan kesimden oluştuğunu ve her meslekten üyelerinin olduğunu ifade eden Eskitaşçıoğlu, bu işin gönül işi olduğunu belirtti. Dernek üyelerinin de bu sanatı severek, isteyerek ve canı gönülden yürüttüğünü sözlerine ekleyen Eskitaşçıoğlu, Van ve bölgesi başta olmak üzere çeşitli konserler verdiklerini, ilk günkü heves ve arzu ile yollarına devam ettiklerini dile getirdi. Eskitaşcıoğlu, derneklerine katılmak isteyen Türk sanat müziğine gönül vermiş ya da bu işe yeni başlamak isteyenlere ise kapılarının her daim açık olduğunu belirtti.
Dernek Koro Şefi ve Müzik Öğretmeni Ekrem Altıntaş ise, derneklerinde Türk sanat müziği derslerinin yanı sıra nota, bona, solfej ve nazariyat dersleri ile enstrüman kurslarının verildiğini söyledi. Dernek çalışmalarının her perşembe akşamı Van Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan çalışma salonunda yapıldığını ifade eden Altıntaş, "Bu dernek Van için önem arz eden köklü ve üyeleri fedakar bir dernek. Derneğimizin bugünlere gelmesine katkı sağlayan başta üyelerimize ve tüm Van halkına teşekkür ederiz. 181'inci konserlerimizi tertipliyoruz. 24 Aralık 2012 günü saat 19.30'daki programa Türk sanat müziğine gönül veren herkesin gelip Van'da yaşanan bu güzelliğe ortak olmalarını istiyoruz" dedi.
(MSA-Y)

21.12.2012 16:54:03 TSI

Editör: Wan Haber