Van TSO Kadın Girişimciler İcra Komitesi üyeleri, Van Merkez Gendelova köyü taziye evinde kadınlarla bir araya geldi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd.Doç.Dr. Sema Kaptanoğlu ve Nevin Güler, kadınları pratik sağlık konuları hakkında bilgilendirdi. Çocuk sağlığı ve beslenmesi, hijyen ve günlük yaşamda karşılaşacakları sorunları pratik çözümleri konusunda detaylı bilgiler verildi.
Van Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Meral Ayhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir dizi etkinlikler yaptıklarını belirterek, “Van TSO’ya kayıtlı kadın üyelerimizle bir araya geldik. Şuan çok aktif ve sayıları her geçen artan bir kadın girişimciler kurulumuz var. 8 Mart Dünya Kadınlar gününde odamıza üye kadınlarla akşam yemeğinde bir araya geldik. Bugünde icra komitesi üyesi kadınlarımızla merkeze bağlı Gendelova köyü kadınları ile bir aradayız. Değerli hocalarımız buradaki kadınlarımıza çok değerli bilgiler verdiler. Kadınlarımızla bir arada olmaktan çok büyük mutluluk duyduk” ifadesini kullandı.


Van TSO tarafından etkinliğe katılan tüm kadınlara hazırlanan küçük hediye paketleri dağıtıldı. Van TSO bünyesinde bulunan Van AB Bilgi Merkezi yapılan etkinlikte kadınlara ve çocuklara tanıtıcı bilgiler aktardı. Etkinlik sonunda çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Editör: Wan Haber