WanHaber.com Haber Merkezi

Van TSO yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Van'ın her alanda tanıtılması gerekdiğini ve kentin hertürlü ihtiyacının karşılanmasının sadece VAN TSO ile mümnük olmayacağını, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm kurumların, STK'ların, iş adamlarının insiyatif alması gerektiğini belirtildi. Açıklamada kahvaltı organizasyonunda olduğu gibi bundan sonraki tüm organizasyonunda tüm Van'ın birlik olması ve artık herkesin taşın altına elini koyması gerektiği söylendi. 

İşte Van TSO tarafından yapılan basın açıklaması:

İllerin tanıtımı ve kalkınması, yatırımların getirilmesi, firmaların tanıtılması, geniş pazarlara erişimlerinin sağlanması gibi konularda fuar ve vb. organizasyonlar bütün dünyada olduğu gibi ilimizde de kullanılması gereken önemli bir araçtır. Yıllardır bu kentin tanıtımı ve kalkınması için mücadele veren Odamız ne yazık ki son zamanlarda yalnız bırakılmaktadır. Özellikle son bir yıl içinde düzenlenen Ulusal ve Uluslar arası birçok fuara maalesef katılım sağlanamamıştır. (Örneğin İzmir Travel Turkey Fuarı, Antalya YÖREX Fuarı..) Bu kentin tanıtım adeta Van Ticaret ve Sanayi Odasına İhale edilmişçesine, gerek kamu kurumlarımız gerekse STK’ larımız ısrarla işbirliğinden kaçınmaktadırlar. Fuar vb tanıtım organizasyonlar ancak o ilin Valiliği, Belediyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, İş dünyası ve ekonominin diğer tüm dinamikleri ortak hareket ettiklerinde kente bir değer katmaktadır. Gelişmiş veya gelişmekte olan bütün illerimiz bu anlayış ile hareket etmektedirler. Üstelik bu birlikte hareket etme duygusu yalnızca tanıtım ve fuarlara katılım konusunda değil, kentin tüm ihtiyaçlarının karşılanması ve kalkınmasını sağlayacak bütün etkinliklerde kendisini göstermektedir. 


Geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirdiğimiz kahvaltı organizasyonunda Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere kamu kurumlarımız ve STK’ larımızın göstermiş oldukları işbirliği bizlere iyi bir örnek teşkil etmiştir. Bir araya geldiğimizde ve ortak paydamızın Van olduğu her etkinlik mutlak suretle başarıya ulaşacaktır. Ne yazık ki bizler ilimizde bu birlikteliği sürdürülebilir hale getirmiş değiliz. Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin, ilimizin kalkınmasında ve kurumların ortak hareket etmesinde inisiyatif almaları gerekmektedir. Bu artık ilimiz için kaçınılmaz bir durum haline gelmiştir. Bizler Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçmişte olduğu gibi bugünde ilimizin menfaatine olacak her türlü oluşuma katkı sunacağımızı, bütün kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği yapacağımızı belirtmek isteriz.
Kamuoyumuza saygı ile sunarız.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu

Editör: Wan Haber