Geçen hafta Van Kulisi’nde Van, TSO Başkanı Necdet Takva’nın seçim ajandasını yazmıştık.

Doğrusu kuliste paylaştıklarımızın bu kadar ses getireceğini tahmin edemedik.

Nerden bilebilirdik, insanların oda ve borsa seçimlerine bu kadar meraklı olduğunu.

İşadamı, esnaf, sanayici, tüccar, tacir bir bütün olarak düşünüldüğünde gündemlerinin ilk sırası ekonomik sorun, sıkıntılarsa, 2. sırası da oda ve borsa seçimleri…

Seçimlere daha 1 yıl gibi uzun bir süre olmasına rağmen bu kadar konuşuluyorsa, siz bir de birkaç ay sonrasını düşünün.

Şimdiden söyleyelim, Van İş Dünyası’nın fotoğrafına bakılırsa, birkaç ay içinde oda ve borsa seçimleriyle yatıp kalkacağız.

Seçimlerle ilgili 2 konu şimdiden netleşti.

1-) Siyasete gireceğini açıklayan Feridun Irak oda ve borsa seçimlerinde aday olmayacak.

2-) Ekonomide Değişim Hareketi’nin (EDH) Van TSO Başkan Adayı Necdet Takva olacak
Peki, netleşmeyen konular neler?

A-) Eski Başkan Zahir Kandaşoğlu’nun aday olup olmayacağı hala belirsizliğini koruyor.

B-)
Van Ekonomist Dergisi’nin son sayısında yayınladığı Van TSO anketinde 2. çıkan Ali Süer’in nasıl ve ne şekilde hareket edeceği belli değil. (Ankette Necdet Takva 1. çıktı)

C-) Van OSB Başkanlığıyla ismini duyuran ve iş dünyasının en çok konuşulanları arasında yer alan Şemsettin Bozkurt’un aynı ankette 3. sırada çıkmasının dengeleri nasıl değiştireceğinin cevabı bilinmiyor.

Zira Bozkurt, 8 ay gibi kısa bir süre içinde bu çıkışı yaptı ve devamlı çıkış trendi içinde…
Yukarıda ismine yer verdiğimiz kişiler, şu anda Van TSO seçimleriyle ilgili en çok konuşulan isimlerin başında geliyor.

Geçen hafta yazımızla ilgili en çok merak edilen konu ise hangi iş kadınlarının bu seçimde aday olacakları…

Kulis ekibi olarak, bu hafta Van TSO seçimlerinde aday olması beklenen kadın isimleri araştırdık.

Ekibimizin yaptığı araştırmaları bir havuzda topladık.

Araştırmalarımız sonucu 4 isim öne çıktı.


İşte o isimler ve özellikleri:
1-) Meral Ayhan: 10 yıl önce Van TSO’nun ilk ve tek kadın meclis üyesiydi. Bu durum bölgede de bir ilkti. Bununla birlikte Van TSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun kurucu başkanlığını da yaptı. Bu görevi yaklaşık 5 yıl sürdü. 2 dönemde Zahir Kandaşoğlu’yla birlikte hareket etti. Son seçime girmedi. Şu anda Van İş Kadınları Derneği’nin (VİKAD) başkanlığını yapan Ayhan, kırtasiye ve kantin işletiyor.

2-) Semra Odabaşı: Eğitimci ve iletişimci... TRT Van Radyosu spikerlerindendi. Van’ı konu alan bazı belgesellere yapımcı ve yönetmen olarak imza atmış biri. İş hayatına, yabancı dil, diksiyon ve liderlik konularını kapsayan eğitim kurumlarıyla devam ediyor. Şuanda Van TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olan Odabaşı, iş kadınlarını bir araya getiren etkinliklerle öne çıkıyor.

3-) Özge Burak Değer: Van İş ve Siyaset Dünyası’nın yakından tanıdığı bir isim. Geçen dönem AK Parti Van Milletvekili Adayı idi. Van Sanayici İş Kadınları Derneği (VASİKAD) Kurucu Başkanlığı ve Van TSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Değer, uluslar arası bir eğitim kurumunun Doğu Anadolu bölge müdürlüğünü yapıyor.

4-) Esin Akarsu Orunç: Eczacı, Van TSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı. Van Sanayici İş Kadınları Derneği (VASİKAD) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Orunç, genelde sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığı gönüllü çalışmalarıyla gündeme geliyor.

Şimdilik kulis ağımıza takılanlar bunlar. Böylesine renkli bir aday yelpazesine sahip oda seçimlerinin ve potansiyel adaylarının kulis ekibimizin yakın takibinde olduğunu belirtmek isteriz. (Merkür Haber)
Editör: Wan Haber