Yaklaşık 400 kişinin katıldığı yemekte bir konuşma yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, öncelikle bu kadar çok bilim insanını ilde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Bilgi çağını yaşadıkları bu dönemde sizlerin fikirleri ve çalışmalarınız kendilerine yol gösterici olacağını ifade eden Takva, “Doğrusu üniversitelerimizden ve sizlerden beklentilerimiz oldukça fazladır. Bu dönemde sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Çünkü üniversitelerin bulundukları kentle ve kent toplumuyla ilişkisinin gelişmesi kuşkusuz her iki tarafın da yararına olan ve değişen dünya koşullarına paralel olarak yeniden gözden geçirilmesi gereken bir konudur. Bir üniversitenin bulunduğu kentte neyi değiştirebildiği veya neler yapabileceği bulunduğu kentin sosyal, siyasal ve ekonomik gelişimi ile doğrudan bağlantılıdır. Ancak inancımız o dur ki üniversite tüm hallerde kente önemli katma değerler katmaktadır“ dedi.

Etkinlikte konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van’a 2 ay önce tayin olduğunu belirterek “Sayın oda başkanımızın sunumu çok bilgilendiriciydi. Bende bu sunumdan oldukça etkilendim. Van ile ilgili bilmediğim şeyleri bu sunumdan öğrendim. Emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadesini kullandı.
Üniversitelerarası Kurul, toplantısına katılmak için Van’da bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’da Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’nın Van’ı tanıttığı sunumu çok beğendiğini söyledi.


""

Van'da düzenleyecekleri kurul toplantısının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, eğitim konusunda her bölgenin, her ilin hassasiyetlerinin göz önünde bulundurularak politikaların geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Kurul toplantılarını farklı illerde yapmaya karar verdiklerini, Van'da meydana gelen depremlerin yıl dönümü vesilesiyle 217. toplantıyı Van'da gerçekleştirmeye karar verdiklerini anımsatan İbicioğlu, "Türkiye'de çözüm süreci adına, ülkede problemlerin çözülmesi, dedeleri Çanakkale'de birlikte şehit olan insanların birbirlerini yanlış anlamalarının önüne geçilmesi kısaca bir diyalog ortamının oluşturulmasına yönelik olarak gerçekten hükümetin kendi adına da önemli riskler alarak taşın altına elini koymuştur. Bizde universitelerarası kurul olarak Van'a, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı birlikte geçirecek şekilde, bu toplantıyı burada geçirerek bu sürecede sembolik olarak destek vermenin boynumuzun borcu olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından yemeğe geçildi.

Editör: Wan Haber