Wan Haber Merkezi

Açıklamada, “Hükümetimizden beklentimiz sağduyulu, kucaklayıcı bir anlayış içerisinde, kayyum atama yerine demokratik kurumları daha fazla işler hale getirmesidir” ifadesi yer aldı.

Van TSO tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kamuoyumuzun da bilgisi olduğu üzere; şuanda TBMM Genel Kurulunda görüşülen Torba Yasa Tasarısı kapsamında ele alınan Yerel Yönetimlere Kayyum Atanması ile ilgili uygulama süreci başlamış bulunmaktadır. Ülkemiz demokrasisinin önemli bir sınavdan geçtiği bu dönemde toplumumuzun, kurumlarımızın daha fazla demokrasiye, daha fazla birliğe ihtiyaç duyduğu, ayrışmanın hepimize verdiği zararları en çok hissettiğimiz bu dönemde yerel yönetimlere kayyum atanması bir yandan yeni huzursuzluklara sebebiyet verecekken, öte yandan sağlam bir demokrasi kurma istek ve arzumuzu sekteye uğratacaktır” denildi.

Açıklamanın devamında ise, “Bizler Van İş Dünyası olarak bölgesel kalkınmanın, ekonomik gelişmenin yegâne koşulunun demokrasinin bütün kurum ve kuruluşlara egemen kılınmasından geçtiğine inanıyoruz. Ülkemizde olduğu gibi bölgemizde de ekonominin geleceğinin sağlam bir demokrasi ile doğrudan bağımlı olduğunu düşünüyoruz. Torba Yasa Tasarısında seçilmiş yerel yönetimlerin doğrudan İçişleri Bakanlığı tarafından atanacak kayyum tarafından yönetilmesi, zor şartlar altında ekonomik faaliyet yürüten ilimiz ve bölgemiz iş dünyasını yeni bir bürokratik sürece sokacaktır. Seçimle işbaşına gelmiş yerel yöneticilerin hukuka aykırı durumları olması halinde, hukukun üstünlüğü ve anayasal kurallar çerçevesinde değerlendirilmesi en büyük beklentimizdir. Türkiye’nin ve bölgemizin ihtiyacı daha fazla demokrasi daha fazla huzur ve güven ortamıdır. Yeni gerginliklere zemin hazırlayacak uygulamalar kimseye fayda sağlamayacaktır. Hükümetimizden beklentimiz sağduyulu, kucaklayıcı bir anlayış içerisinde, kayyum atama yerine demokratik kurumları daha fazla işler hale getirmesidir. Bugün demokrasiye en fazla ihtiyaç duyduğumuz gündür anlayışıyla umuyoruz ki bu sorunda demokrasinin gereği seçimlere aykırılık oluşturmayacak şekilde çözülecektir” ifadeleri kullanıldı. 

Editör: Wan Haber