Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, oda yönetim kurulu üyeleri, Van Milletvekili Mustafa Bilici ile birlikte Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van ziyaretinde Van TSO Başkanı Necdet Takva ile randevulaşan Bakan Cevdet Yılmaz, önceki gün gerçekleşen ziyarette Van TSO heyetini makamında ağırladı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın makamında gerçekleşen görüşmeye Van TSO Başkanı Necdet Takva’nın yanı sıra, Van Milletvekili Mustafa Bilici, Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halit Yakut, Yavuz Karaman, yönetim kurulu üyeleri Metin Abi, Ömer İnanç, Murat Beyaz, Faruk Biner hazır bulundu. Van’ın bölgesinde lider bir olduğunu belirten Van TSO Başkanı Necdet Takva, bölge kalkınmasında en önemli kentin Van olduğunu, Van’ın kalkınması ile çevresindeki illerinde kalkınacağını ifade etti. Takva, Van’ın nüfusu, sahip olduğu potansiyelleri ile bölgesinde yöneten ve yönlendiren bir olması gerektiğini belirten Takva, “Bunun için Van’a kamu eliyle yatırımların yapılması gerekir. Van’ın yatırımcılar için cazip bir yer olması için pozitif ayrımcılık istiyoruz. Zat-ı alinize hazırladığımız raporumuzda taleplerimiz ve çözüm önerileri de bulunmaktadır. Öncelikle bakanlığın uhdesinde yürütülen Tekstil Kent Proje’nin daha rantabıl olması gerekir. Ayrıca Van Fuar ve Kongre Merkezinin bir an önce bitirilmesi ve gerekli mimari düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Bölgede yaşanan ekonomik durgunluğun genel ekonomik durumdan bağımsız ele alınması ve bölgemize özel bir ekonomik paketin açılması kaçınılmaz bir hal almıştır. Bölgemiz için önem arz eden tarım, hayvancılık ve turizm gibi sektörlerde hükümetimizin daha önce açıkladığı teşvik paketlerinden ayrı yeni desteklerin açıklanması ve yatırımların yapılması sağlanmalıdır. Halen uygulamada bulunan 6.bölge teşvik uygulamasından etkin çıktılar alınamamıştır. Bölgemizin sahip olduğu potansiyel göz önüne alındığında hayvancılık ve turizm alanında bölgenin ve ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye getirilmesi sağlanmalıdır. Bu durum Bölgemizin kalıcı ve sağlam bir ekonomik yapıya kavuşmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın Van’a özel bir ilgisi olduğunu bildiklerini ve bu sebeple Van’ın kalkınması için gerekli tüm girişimlerde desteklerini esirgemediklerini söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, hükümetin bölgeye özel bir ilgi gösterdiğini belirterek, “Van’ın depremden sonra yeniden yapılanması için hükümetimiz çok büyük kaynaklar aktarmıştır. Van her zaman bizim içinde önemli bir kent olmuştur. Bize ilettiğiniz sorunların nihayete kavuşması için birlikte çalışmalı, ortak hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber