Van TSO binasında düzenlenen protokol imza törenine, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Abi, Faruk Biner ve GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi katıldı.


Protokol imza töreninde konuşan Başkan Necdet Takva; Van TSO ve GAÜ için gerçekleşen protokol anlaşmasının hayırlı olmasını dileyerek, işbirliğinin her iki kuruma da faydalı olacağına inandığını belirtti. Takva, “İki büyük depremin yaşandığı ilimizde toparlanma süreci biraz uzun sürdü. Nüfusu 1 milyon 70 bin olan Van, coğrafyası ve yüz ölçümü bakımından önemli bir sırada yer alıyor. Medeniyetler şehri olan Van’ın güzelliklerinden faydalanmamız gerekiyor” dedi.


Başkan Takva eğitime verdiği öneme değinerek, “Van TSO yöneticileri olarak eğitime verdiğimiz önemi her fırsatta dillendiriyoruz. Eğitimli bir toplum başarıyı beraberinde getirir. Eğitim faaliyetlerini geliştirecek her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.


GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Van TSO ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin gerçekleşen protokol anlaşması ile birlikte ilişkilerin güçleneceğine inandığını söyledi. Vehbi, “Üniversitemizde 85 farklı ülkenden gelen 11 bin öğrenci bulunmaktadır. 25 ülkeden gelen öğretim üyelerinin eğitim verdiği üniversitemiz tüm dünya tarafından biliniyor. Türkiye’den de öğrenci talebinin her geçen gün arttığı üniversitemizin İngiltere Amerikan ve Singapur ülkelerinde kampüsü var. Ayrıca üniversitemizde akreditasyon çalışmaları da yapılmaktadır. Van TSO ile yaptığımız İşbirliği Protokolünün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Ardından protokol imza törenine geçildi.

Editör: Wan Haber