Çaldıran’daki temsilciliğin açılışına, Çaldıran Kaymakamı Mustafa Mendeş Çaldıran Belediyesi Eş Başkanları Faruk Demir ve Suna Atabay KOSGEB ve TKDK Temsilcileri ile Çaldıranda faaliyet gösteren Van TSO Üyeleri katılım sağladı.

Açılışta bir koşma yapan Van TSO Çaldıran temsilciliği sorumlusu Nesim Ertopçu; Çaldıran’da temsilcilik açan Van TSO yönetim kuruluna teşekkür ederek, “Odamızın yaptığı çalışmaları gururla takip ediyoruz. Çaldıran Temsilciliğinde de Odamızı en iyi şekilde temsil edeceğiz ve Çaldıranlı iş dünyasına hizmet edeceğiz” dedi.

Daha sonra söz alan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, göreve gelmeden Başkale ve Çaldıran’da temsilcilik açacakları sözünü verdiklerini ve bugün Çaldıran’da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Takva, konuşmasında, “Çaldıran Van Merkeze 100 km uzaklıkta bir ilçemiz burada faaliyet gösteren üyelerimiz bir Oda kayıt belgesi için bile bu kadar mesafeyi kat etmek zorunda kalıyorlardı. Artık Temsilciliğimiz ile bu sıkıntıları ortadan kaldırıyoruz, üyelerimiz Oda ile ilgili hizmetlerin çoğunu buradan alabileceklerdir. Çaldıran’daki temsilciliğimiz aynı zamanda Muradiye’de faaliyet gösteren üyelerimize de hizmet verecektir. Van TSO Yönetimi olarak üyelerimize daha yakın olma adına almış olduğumuz ve bugün açılışını yaptığımız temsilciliğimizin Çaldıran’a hayırlı olmasını temenni ediyorum ve Temsilciliğin açılmasında büyük özveri gösteren Sayın Nesim Ertopçu’ya ve Sayın Ferit Bahceci’ye ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, açılışa katılan Çaldıran Kaymakamı Mustafa Mendeş ve Çaldıran Belediyesi Eşbaşkanları Faruk Demir ve Suna Atabay’a teşekkür ederek buradaki birlik ve beraberliğin kendilerini mutlu ettiğini, bu anlayışın devam etmesinin Çaldıran’a ve Çaldıran iş dünyasına büyük katkı sunacağını ifade etti.

Açılışın ardından Van Tso Yönetim Kurulu Çaldıran’da faaliyet gösteren tüccar ve esnaflar ile sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi.  

Editör: Wan Haber