Her biri birer Turizm ve Eğitim elçisi olan Öğrenciler için önceki gün bir yemek organizasyonu yapıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’nın da davet edildiği programa katılan Takva, Süleymaniye Üniversitesi Hemşirelik Okulu öğrencilerini Van’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Y.Y.Ü. ve Süleymaniye Üniversitesinin hazırladığı öğrenci değişim programı, mesleki eğitimin yanı sıra iki ülke, iki kent ve iki üniversite arasında dostluk köprülerinin kurulmasını da ağlamıştır. Bu başarılı çalışmanın mimarlarını kutluyorum. Ancak şunu da biliyoruz ki, sizler bizim birer hemşerimiz oldunuz. İki kent ve üniversite arasında artık önemli bir bağ kurulmuş oldu. Sizler bu bağın en önemli aktörlerisiniz” dedi.
 

Van’ın çok kadim bir kent olduğun dile getiren Takva, bu geliş gidişlerle birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı bulacağız diyerek “Bugün eğitim için buradasınız. Ancak bizler bu bağın kopmaması için sizleri gelecekte buraya bir turist, bir işkadını, bir eğitimci olarak görmek istiyoruz. Bunun gayreti içinde olun. Bu programı düzenleyen ve katkı sunan herkese Van Ticaret ve Sanayi Odası adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
 

Süleymaniye Üniversitesi Hemşirelik Okulu Dekanı Dr. Atiya Karim Ahmed ise Van’da bulunmak öğrencileri için önemli bir deneyim olacağını belirterek “Y.Y.Ü. Rektörlüğü ile böyle bir program geliştirdiğimiz için çok mutluyum. Bu bizim öğrencilerimiz için çok önemli bir fırsattır. Ayrıca bu akşam güzel bir sürpriz oldu. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Takva, bizleri ağırlayarak büyük bir nezaket göstermiştir. Öğrencilerimize güzel tavsiyelerde bulunmuştur. Bizler her birimizi buradan güzel anılarla ayrılacağız. Ülkenizi ve insanlarınızın misafirperverliğini unutmayacağız” dedi.
 

Van TSO Başkanı öğrencilere Van’a özgü hediyelerden oluşan paketler takdim ederken, Y.Y.Ü. Rektör Vekili Ahmet Kazankaya, teşekkür konuşması yaptığı programda Özel Kalem Müdürü Doç.Dr.Yusun Uzun ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Eray Çelik de hazır bulundu. 

Editör: Wan Haber