VAN İl Genel Meclisi’nin Trabzon’u kardeş kent ilan etmesinin ardından gözler Trabzon İl Genel Meclisi’ne çevrildi. Meclis Başkanı Haydar Revi, Van İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür ederek, “İnşallah biz de nisan ayı toplantısında karşı cevabımızı Van’ı kardeş şehir ilan ederek vereceğiz” dedi. 

İL GENEL meclisi Başkanı Haydar Revi, Van İl Genel Meclisi’nin Trabzon’u kardeş kent ilan etmesi ile ilgili kararından sen derece mutlu olduklarını belirterek Nisan ayı toplantısında kendilerinin de Van’ı kardeş kent ilan edecek kararı alacaklarını belirtti. Geçtiğimiz günlerde Van il genel meclis üyelerini Trabzon’da ağırladıklarını belirten Revi, Van İl Genel Meclisi’nin Trabzon’u kardeş il ilan etmesiyle ilgili kararın da kendileri açısından son derece mutluluk verici olduğunu belirtti.

Revi, Trabzon İl Genel Meclisi’nin de Nisan ayında muhtemelen konuyu gündeme alacağını belirterek, “Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte görüşerek Nisan ayındaki ilk ya da ikinci toplantı günü Van’ı kardeş il ilan etmeyi düşünüyoruz. Bu konu için olağanüstü bir toplantı yapma gereği duymadık. AK Partili meclis üyelerimizin yanı sıra CHP, MHP, SP ve bağımsız meclis üyelerimizin de bu konuya sıcak bakacağını düşünüyoruz” biçiminde konuştu.

""

Editör: Wan Haber