Van’da tarım ve hayvancılık üzerine yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında ziyaretlerine devam eden Türkay Özbek, bu kapsamda Prof. Dr. Zafer Soygüder ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan Prof. Dr. Soygüder, çiftçi ve üreticilere hizmet etmeyi hedeflediklerini ve bu konularda insan yetiştirmenin önemli olduğunu belirtti.

İnsanın görev ve sorumluluklarından bahseden Soygüder, 32 yıllık bir fakülte olduklarını ve şu an bir hastanelerinin olmadığını söyledi. 10 bin metrekarelik bir hastane projeleri olduğunu ifade eden Soygüder, çiftçi ve üreticilerin destek almaları konusunda YYÜ’de çiftçi eğitim merkezinin kurulduğunu, ileriki dönemlerde büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yanında kümes hayvancılığının geliştirilmesi konusunda da faaliyetlerde bulunacaklarını aktardı.

Tüm çiftçi ve üreticilerin dekanlığın imkanlarından yararlanması konusuna da değinen Soygüder, fakültenin akredite olma yolunda büyük bir yol kat ettiğini ve bu bağlamda çiftçi ve üreticilerin daha sağlıklı ve üst düzeyde dekanlıktan yararlanacağını aktardı.
Ziyaret sonunda Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Türkay Özbek ve Genel Sekreter Tarkan Güven, almış oldukları bilgilerden dolayı YYÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder’e teşekkürlerini sunup, ortak çalışmalar konusunda gerekli faaliyetlerde bulunacaklarını aktardılar.

Editör: Wan Haber