15 Temmuz Darbe girişimine karşı daha önce pek çok kez farklı platformlarda tepkisini dile getiren Van Ticaret Borsası, konuyu bu kez de meclis kurulu gündemine taşıyarak, menfur hadiseyi bir kez daha nefretle kınadı.

Her ayın sonunda VANTB toplantı salonunda gerçekleşen olağan kurul toplantısının bu ay ki öncelikli konusu 15 Temmuz darbe girişimi oldu. VANTB Meclis Kurulu üyeleri, geçmiş dönemlerde darbeler yüzünden yaşanan acı tecrübelere dikkat çekerek, tekrarının yaşanmamasının gerekliliğini vurguladılar.

VANTB Meclis Başkanı Nayif Süer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Milletçe ortak kararlığımız neticesinde darbeye hayır dedik. Gerek kendi, gerekse çocuklarımızın geleceği için çok zorlu, geri dönüşü ve telafisi mümkün olmayan bir süreci atlattık. Bizleri böylesi zor zamanlardan ancak milli birlik ve beraberliğimizi her koşulda koruma azmi ve inancı kurtarır. Ülkece birlikteliğimizi, samimiyetimizi, sadakatimizi en üst seviyede yaşamamız gereken günlerdeyiz. Allah, bu ülkenin güzel insanlarına bir daha darbe yaşatmasın” dedi. İHA

Editör: Wan Haber