Van halkı Cumartesi günü düzenlenecek ve Eş Genel Başkan Sezai Temelli’nin de katılacağı büyük mitinge hazırlanıyor. Miting için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Tarihinde görkemli mitingler gerçekleştiren ve tarih yazan Van halkı, 23 Haziran Cumartesi saat 11.00’da Beşyol Meydanında düzenlenecek büyük mitinge dair hazırlıklarını sürdürüyor.

Final mitingine HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve bölge milletvekilleri katılacak.

DEDE: VAN YİNE TARİH YAZACAK

Miting çalışmalarına ilişkin bilgi veren HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, “Final mitingimiz için tüm yasal ve teknik hazırlıklarımızı yaptık. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Van tarihinin en görkemli mitinglerinden birini gerçekleştireceğiz. Tüm Van halkını demokratik, özgür ve barış dolu bir dünya için Cumartesi günü Beşyol Meydanı'nda düzenleyeceğimiz mitingimize davet ediyoruz" diye konuştu.

TARHAN: BİZE KAN KUSTURANLARA YANIT VERECEĞİZ

DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan da şunları ifade etti: “Sevgili onurlu Van halkı birlikte güzel bir seçim süreci yaşadık. Birlikte 2 ay çalıştık. 3 günümüz kaldı. Evinizdeydik, sofranızdaydık, aşınızı paylaştınız, çay ikram ettiniz. Şimdi bize 3 yıldır kan kusturanlara cevap vermeye hazır mıyız? O zaman ne yapıyoruz, Cumartesi günü Beşyol Meydanı'nda sandıklarımıza sahip çıkıyoruz, oylarımıza, irademize sahip çıkıyoruz. Coşkunuzu ve gücünüzü 23 Haziran’da Beşyol Meydanı'nda tüm dünyaya göstereceğinizi umuyoruz.”

ÖZGÖKÇE: HAYDİ VAN, SANA YAKIŞANI YAP!

HDP Van Milletvekili ve aynı zamanda milletvekili adayı Bedia Özgökçe de, "24 Haziran yeni kuracağımız yaşamın ilk günü olacak, büyük bir değişime hazırlanıyoruz. Haydi Van! Sana yakışanı yap. 23 Haziran’da Beşyol Meydanı'ndayız. Saat 11.00’dan itibaren Sayın Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli’nin katılacağı tarihi mitingimize tüm halkımızı bekliyoruz. Sen olmazsan eksiğiz, seninle değişir" dedi.

VANLILAR: GÜCÜMÜZÜ SANDIKTA GÖSTERECEĞİZ

Seçim çalışmalarını yakından takip eden ve HDP’ye oy vereceğini söyleyen Leyla Acar da, “Halk olarak yine ayakta olacağız. Beşyol mitinginde tüm Vanlılar oradayız. Amed halkının yaptığı miting bizim için de ilham kaynağıdır. Miting günü oradayız" dedi.

Seçim bürosu önünde büyük bir heyecanla seçimi bekleyen 70 yaşındaki Necip Altun ise, “Bizler oyumuzu satmadık, satmayacağız. Biz halkız, her yerdeyiz. Halk olarak gücümüzü hem Cumartesi mitinginde hem de sandıkta göstereceğiz. Bize 3 yıldır bu acıları yaşatanlara en iyi cevabı sandıkta vereceğiz" diye belirtti. (VanHaberdar)

Editör: Wan Haber