İran’da 2008 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen “Uluslararası Turizm Fuarı ile iki yıldır düzenlenen “Uluslararası Caterink Fuarı”, bu yıl da 12-15 Şubat tarihleri arasında Tahran’da düzenleniyor. 

Fuarlarda, seyahat, antrenörler, turizm, otel ekipmanları, otel mobilyaları, yapı malzemeleri, dekorasyon, iç yapı, iç aydınlanma, mobilyalar, büyük mutfak ekipmanları, restoran ekipmanları, restoran mobilyaları, finansman, sigorta gibi tanıtımlar olacak.

dztgkz1xcaimkaj.jpg

VAN’DAN KATILIM

Kente sınır olması nedeniyle, ticaret ve turizm konusunda İran’ın Van için, Van’ın da İran için önemli bir yeri bulunuyor. Bu nedenle de hem Van’da hem de İran’da yapılan aktivitelere bu çerçevede karşılıklı katılımlar sağlanıyor. Bu sene İran’da yapılan turizm fuarına da Van’daki birçok sivil toplum örgütü ve odanın yanı sıra turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar da katıldı.

“İLİŞKİLERİ ARTIRMAK LAZIM”

Fuara katılan olan kesimlerden biri de otelciler. Gazetemize konuşan Van Otelciler Derneği (VANODER) Başkanı Reşat Yeşilağaç, yönetim kurulu üyeleri otelciler ile birlikte fuara katılım sağladıklarını söyledi. İran’daki fuarların kendileri için önemli olduğunu belirten Yeşilağaç, “ilimizin turizmi açısından ilişkileri geliştirmemiz ve daha da artırmamız lazım.” dedi.

dzs_fnhwwaak_ft.jpg

“HARÇLAR KONUSUNU GÜNDEME GETİRMEK LAZIM”

Vangölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir de, “Bu gibi fuarları değerlendirmek lazım. İran gümrük çıkışlarında kendi vatandaşlarından yüksek miktarda bir harç alıyor, bu da Van’a girişleri olumsuz etkiliyor. Her fırsatta bu durumu değerlendirmek ve harçların azaltılması için diyalog kurmak gerekiyor. Fuarlar da fırsat olabilir, bunu anlatmak gerekiyor” diye konuştu.( Adil HARMANCI - Prestij)


 

Editör: Wan Haber