Burhan Ergin Wan Haber

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Van'da yapılan 2+1 ve 3+1 konutlardan oluşan 425 konut satışa sunulacak. Van’ın Şerefiye Mahallesinde bulunan konutlar için vatandaşlar 11 Nisan’da başvuracak.

2+1 ve 3+1 konutlardan oluşan 852 konutun 427 tanesi hak sahiplerine verildi, 425 adet konut ise satışa sunulacak. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamında üretilecek 67 adet 3+1 ve 358 adet 2+1 olmak üzere toplam 425 adet konut kuralı satışa sunulacak.  Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, Türkiye Halk Bankası’nın tüm şubeleri tarafından 11 Nisan - 11 Mayıs 2016 tarihleri arasında kabul edilecek. 

Söz konusu müracaatlar; Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” (Sosyal Güvenlik Kurumundan Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar) başvuruları, en az %40 Özürlü Vatandaşların başvuruları, diğer Konut Alıcı Adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul edilecek. 

Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine konut sayısının %10’u kadar (2+1 konutlarda 36 adet; 3+1 konutlarda 7 adet) kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecek ve kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak. 

%40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5’i kadar (2+1 konutlarda 18 adet; 3+1 konutlarda 4 adet) kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak. Diğer Konut Alıcı Adayları İdare  genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.  

Detaylı satış fiyat ve koşulları Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyuruluyor. 

 

Editör: Wan Haber