Uğur Tunçdemir - WanHaber.com
 
Salıpazarı Yokuşu'nda Belediye tarafından önce griye, ardından yeniden gökkuşağı renklerine boyanan merdivenler, ülke çapında rengarenk bir merdiven devrimine yol açtı. Bazı belediyelerin de destek verdiği 'Fırçanı al gel' kampanyalarının ardından kendi cadde ve sokaklarındaki merdivenleri boyamaya başlayan halk, ilginç görüntüler oluşmasına sebep oluyor. 
 
Van Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Bilen'in attığı "Boyanı ve fırçanı al yeni belediye binasının önüne gel. Saat tam 18.30'da sokağı gök kuşağına boyuyoruz." twiti üzerine sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar akşam saatlerinde Van Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak Uzuk Sokağı gökkuşağı renklerine boyayarak duvarlara ise '1 Eylül Barış Sokağı' yazdılar. 'Fırçanı al gel' kampanyasına Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Öte yandan aralarında; Van, Diyarbakır, Ankara ve İzmir'in de olduğu Türkiye 'nin dört bir yanındaki kentlerde merdivenler ve sokaklar vatandaşlar tarafından gökkuşağı renklerine boyamaya devam ediyor.
 
İşte ülke çapından rengarenk merdiven ve sokak fotoğrafları... 
 
Van
 
""
 
""
 
""
 
""
 
""
 
Diyarbakır - Sanat Sokağı
 
""
 
İstanbul - Kızıltoprak Tren İstasyonu
 
""
 
Ankara - Seyranbağları
 
""
 
 İstanbul - Bakırköy
 
""
 
Aydın - Yenipazar
 
""
Editör: Wan Haber