Polis’in BDP Van İl binasına da toplanan kitleye müdahalesi sonucu, BDP Van İl Başkanı Musa İtah rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Van’ın Başkale ilçesinde  dün çıkan olaylarda yaşamını yitiren PKK’li Şervan Koçer kod adlı Alican Erikmen olduğunu açıklanmasının ardından Cumhuriyet Caddesini trafiğe kapatarak oturma eylemi yapan kitle daha sonra “Şehit namırım” sloganları atarak BDP İl binasında doğru yürüdü.

Basın açıklaması ve yürüyüşe BDP Van İl Başkanı Musa İtah, HDP Van İl Başkanı Harun Okay ve yüzlerce kişi katıldı.

Kitle basın açıklamasını bitirip il binasına yaklaştığı sırada polis biber gazı, plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale etti. Bunun üzerine kitle polise taşlarla karşılık verince çatışma çıktı. Yakınlarda bulunan polis karakoluna yürüyen kitle karakolu taşlamaya başladı.

Bu arada BDP önünde toplanan bir grupta “Şehit namırın” sloganları atarak Başkale’de yaşamını yitiren PKK’li Alican Erikmen olayını protesto etti.

BDP binasına yönelen polis TOMA’larla BDP binasının önünde toplanan kitleye de tazikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Çıkan olaylarda bir çok kişi yaralanırken. Yaralananlar arasında bulunan BDP Van İl Başkanı Musa İtah ambulansla hastaneye kaldırıldığı gelen bilgiler arasında, bir çok kişinin gözaltına alındığı kentte gerginlik devam ediyor.  

2-082.jpg

3-106.jpg

4-090.jpg

5-064.jpg

7-027.jpg

8-021.jpg

Kaynak: Vanekspres

Editör: Wan Haber