Elektrik sorununun yıllardır tam olarak çözümlenemediği Van'da, yaşanan durum karşısında vatandaşlar çeşitli çareler arıyorlar. Şehrin dört bir köşesinde düşük voltaj ve kesintilerden dolayı jeneratör sesleri yükselmeye devam ediyor. Kesintiler yüzünden birçok esnaf iş yapamaz duruma gelirken, voltaj düşüklüğü nedeniyle cihazların zarar göreceği korkusu ise ayrı bir sıkıntı oluşturuyor. Her kış yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirirken, konuya bir türlü çözüm bulunamıyor. 

Elektriklerin kesilmesi ile birlikte jeneratörlerini devreye sokmak zorunda kalan esnaflar, VEDAŞ’a tepki gösterirken, artık bu kesintilerin bitmesini istedi. Fatura dönemlerinde hiç vakit kaybetmeden VEDAŞ yetkililerin elektriklerini kestiklerini anlatan esnaf Yılmaz Dağlar, “Biz bu kesintiler yüzünden artık iş yapamaz hale geldik. Yeter artık, buna bir çözüm bulsunlar ya da bizlere fatura kesmesinler” dedi.

Her gün onarım ve bakım diye elektriklerin kesildiğini ve birçok kişinin bu kesintiler yüzünden cihazlarının yandığını ifade eden İlhan Demir ise, “Ben lokanta işletiyorum, ama elektrikler kesilince karanlıkta servis yapamıyoruz. Doğal olarak hem işlerimiz, hem de malzemelerimiz zarar görüyor. Bizde çareyi mecburen jeneratörde buluyoruz. Şimdi tüm sokakları dolaştığınızda her yerde jeneratör sesleri yükseliyor. Bu da hem çirkin görüntü oluşturuyor, hem de gürültü kirliliğine yol açıyor. Van adeta jeneratör kentine döndü. Yetkililerden istirhamımız bu soruna artık kalıcı bir çözüm bulmalarıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber