SMMMO’da düzenlenen seminerde açılış konuşmasını yapan SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, seminerin hazırlanamsında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra elindeki çekiçle mikrofona çıkan Kişisel gelişim ve NLP uzmanı Tuğba Uyanık, katılımcılara sunuma neden çekiçle çıktığının hikayesini anlattı.

Uyanık, “Fabrikanın birinde kazan dairesinde bir arıza çıkmaktadır ve fabrika müdürü bu kazandaki arızanın nereden kaynaklandığını bulamamış bunun için ülkedeki bütün mühendisleri, bütün ustaları çağırmıştır. Fakat hepsi teker teker gelmiş burada arızanın nereden kaynaklandığını bulamamışlar. Akabinde ülkede çok ünlü bir usta olduğu söylenmekte olan bir adamı konuşup ondan yardım istemiş ve adamı makamına çağırmış. Demiş ki kazan dairesinin birinde bir sıkıntı var ve bu sıkıntıyı gelip çözün. Adamda tamam deyip sıkıntının olduğu noktaya gitmiş. Akabinde eline bir çekiç almış ve farklı farklı noktalara vurmuş. Bir yere tık vuruşuyla bir ses geldiğini duymuş ve elindeki çekiçle bir tane darbe indirmiş. O bozuk olan kazan dairesi eskisinden daha iyi çalışmaya başlamış ve fabrika müdürü gerçekten çok şaşırmış. O kadar mühendislerin yapamadığını, o kadar ustaların gelip başaramadığı bir arızayı nasıl yaptı diye sormuş kendi kendine akabinde aradan bir zaman geçmiş ve şirkete bir tane fatura gelmiş. Faturanın bedeli 10 bin dolar tabi bunu gören fabrika müdürü şoka girmiş yani nasıl olurda adam geldi bir çekiç darbesi indirdi ve nasıl fiyattır ki 10 bin dolar rakam istiyor. Fakat faturanın altında ufak bir notu telefon açtıktan sonra görüyor. Faturan altında yazan not ise şu şekilde; Evet hayata bir şeyleri başarmak önemlidir. Gerçekten bir işin ustası olmak çok daha önemlidir. Bir çekiç darbesi bir dolar ama nereye vuracağını bilmek 9 bin 999 dolardır” dedi.

Uyanık daha sonra elindeki çekici bırakarak sunumuna devam etti.

Editör: Wan Haber