Odada düzenlenen basın toplantısında konuşan SMMMO Yönetim Kurulu eski başkanı Yakup Simeklioğlu, görevi devrettiğini söyledi. 5-6 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) seçimlerinde aday adayı olması nedeniyle görevinden istifa etmek zorunda kaldığını ifade eden Simeklioğlu, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirleri Odaları Platformu’nun önerisiyle üst birliğimiz olan TÜRMOB yönetimine aday gösterildim. 5-6 Ekim 2013 de yapılacak olan seçimlerde eğer oraya gitmem söz konusu olursa, bu hizmetimizi Ankara’da TÜRMOB bünyesinde sürdüreceğiz. Üst birliğe aday olmam nedeniyle istifa etmem söz konusuydu. Dün meslek mensubu arkadaşlarıma bir veda konuşması yaparak, istifa dilekçemi verdim. Bugünde yönetim kurulunda olan arkadaşlarımla toplantı yaptık. Toplantı sonunda Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İbrahim Şahin getirildi” dedi.

Bugüne kadar en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını dile getiren Simeklioğlu, “2004’ten bugüne kadar Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüm. Yaklaşık 23 yıllık bu süreçte arkadaşlarımla birlikte büyük hizmetlerimiz oldu. Ben inanıyorum ki bundan sonraki dönemlerde de arkadaşlarım, çıtayı daha da yükseklere götürerek, odaya bizden fazla hizmet ve emek vereceklerdir. Yeni yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SMMMO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen İbrahim Şahin ise, “Bu bir nöbet değişimidir. Biz başkandan bayrağı devraldık. 23 yıldır yapmış olduğu emeklere, biraz emek katarak odamıza layık olacağımıza inanıyorum. Temel amacımız tabi ki mesleki sorunlarımız, mesleki sıkıntılarımızdır. Van’da, başkanımızın ve geçmişteki arkadaşlarımızın bıraktığı o temelde alıp götürmek, başarıya başarı katmaktır. Tüm hedefimiz bu olacaktır. İlimize hayırlı olsun” dedi.

SMMMO Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı ve Sekreter Yakup Örenci de, yapılacak olan TÜRMOB seçimlerinde aday adayı olan Yakup Simeklioğlu’na başarılar dileyerek, yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür etti.

Editör: Wan Haber