Bu arada, ‘Varlık Barışı’ olarak düzenlenen yasa 2018 yılı Mayıs ayında çıkmış, son başvuru tarihi ise, 30 Kasım 2018 şeklinde belirlenmişti. Ancak 405 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla bu süre 6 ay uzatılmıştı. Belirlenen süre de bugün doluyor.

Aynı şekilde vergi mükellefleri için düzenlenen 7020 sayılı kanun hükümlerini yerine getirme tarihi de yine bugün son buluyor. 

HERKES YARARLANABİLİYOR

Varlıkların Türkiye’deki bir bankaya ya da aracı kuruluşa bildirimini öngören 7143 sayılı Varlık Barışı Yasasından, yurtdışı ve yurt içi varlıkları da yararlanabiliyor.

Başvuranların, varlıkların değeri üzerinden yüzde 2 oranında vergi ödemesi gerekiyor.
Ödeme için de 1 Temmuz 2019 tarihine kadar süre var. Varlık Barışı ile hem kayıt dışı varlıkların ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor hem de varlıklarını beyan edenlere herhangi bir vergi incelemesi yapılmayacağı belirtiliyor.

 

SON TARİHİ KAÇIRMAYIN

Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, mükelleflere çağrıda bulunarak, 31 Mayıs tarihini (bugün) kaçırmamalarını istedi.

Bugünün, iki ayrı düzenleme için son gün olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi:
“Van’daki vergi mükelleflerinin deprem sonrası biriken vergi borçlarının 7020 sayılı kanun kapsamında 12. taksitinin ödenmesinin bugün son günüdür. Yine taksitlerini bir şekilde kaçıranlar için çıkarılan 7143 sayılı kanunun da 5. taksitinin son günü bugündür. Her iki kanun kapsamında borçlarını taksitlendiren mükellefler, taksitlerini yatırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde taksitler bozulduğunda ciddi vergi borçları ile karşı karşıya kalırlar.”(prestijgazetesi)

Editör: Wan Haber