Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden bu yıl Rize’ye ziyarete gelen turist sayısında ciddi artış olduğu belirtildi. 

Rize’de bu sezonunun turizm verilerinde sevindiren gelişmeler yaşanıyor. Tüm yurtta olduğu gibi Rize’de de yabancı turist sayısında belirgin bir azalma yaşanırken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Rize’ye gelen yerli turistlerin sayısının katlanarak artması turizmcileri sevindirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Turizmciler Derneği Başkan Yardımcısı ve Rize İkizdere’de bulunan RİDOS Thermal Otel sahibi Kasım Ekşi, bölgeyi ve otellerini ziyaret eden yerli turistlerin neredeyse yüzde 90’lık bir kısmını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelen turistlerin oluşturduğunu söyledi. Ekşi, “Son zamanlarda Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde terör olayları yaşanırken o bölgedeki vatandaşlarımızın tatil için örf ve adetlerindeki benzerliklerden dolayı Karadeniz’i tercih ettiklerini görüyoruz. Özellikle otelimizi ziyaret eden turistlerin yüzde 90’lık kısmını bu bölgelerden gelen vatandaşlarımız oluşturuyor. Van başta olmak üzere Erzurum, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Siirt’den yoğun misafir ağırlıyoruz. Güneydoğu Bölgesi’den gelen misafirlerimizi ilimizde ağırlamaktan gerçekten büyük mutluluk duyuyoruz. İlimizde aileleri ile birlikte, ört ve adetlerine uygun şartlarda huzur içerisinde dinlendiklerini belirtiyorlar. İlimizin eşiz doğasına ve ilçemizde bulunan termal suya hayran kaldıklarını dile getiriyorlar” dedi.

GÜNEYDOĞU’YA TURİZM YATIRIMI DÜŞÜNCESİ

Ekşi, Güneydoğu Bölgesi’nden gelen yerli turistler ile kurdukları samimi diyaloglardan kendilerinin de memnun kaldıklarını ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde turizm yatırımı yapmak için çalışma başlattıklarını belirtti. Ekşi, “Biz de iki bölge arasında gelişen bu dostluktan memnuniyet duyuyoruz. Bu yakınlaşmayı daha da ileriye götürerek bir sonraki termal otel yatırımımızı Güneydoğu Bölgesi’nde yapmayı düşünüyoruz. Biz aynı geminin kamaralarını paylaşıyoruz. Bu beraberliği turizm ve ticaret alanında da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Bu açıdan yatırımcılara önemli görevler düşüyor. Güneydoğu Bölgemizdeki vatandaşlarımızın ve tüm yurttaki vatandaşlarımızın huzurunu kaçıran terör olaylarının biran önce bitmesini diliyoruz” diye konuştu. İHA

Editör: Wan Haber