Hz. Ömer Cami avlusunda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Van Reyyan Kadın Derneği Başkanı Necla Arpa Gülaçar, İsrail’in her yıl bilhassa Ramazan ayında Gazze'ye ölüm yağdıran; kadın, yaşlı, çoluk çocuk demeden onları acımasız ve vicdansızca öldürmeyi kendine şiar edinmiş ve insanlıktan nasibini almadığını söyledi. Sözlerin yetersiz kaldığı bu zulüm karşısında bir nebze de olsa seslerini yükseltmek, Gazze'deki Müslümanlar için tek yürek bilincini oluşturmak, İsrail'in bir an önce bu saldırılarını durdurması için baskı oluşturmak ve Gazzeli Müslümanlara Allah'tan yardım dilemek için bir araya geldiklerini vurgulayan Gülaçar, “Kesinlikle ve kesinlikle suskun olmamalıyız. Korkmamalıyız ve inanmış insanlar olarak hiçbir zaman yılmamalıyız. Bilmeliyiz ki Allah'ında bir hesabı var” dedi.

Van Reyyan Kadın Derneği olarak İsrail'in Gazze'ye uyguladığı haksız, orantısız savaşa kesinlikle karşı olduklarını ifade eden Gülaçar, “Allah aşkına bu adaletsizliğin, zulmün, vicdansızlığın bitmesi için soruyorum; daha kaç masum bebeğin ölmesi gerekiyor? Daha kaç anne evlatlarının parçalanmış uzuvlarını yerden toplayacak? Daha kaç baba evlatlarının kokusuna doymadan onları toprağa gömecek? Daha kaç baba çaresizce duvar diplerinde evlatlarının arkasından ağlayacak? Daha kaç bin insanın ölmesi gerekiyor?” ifadelerini kullandı.

Bu hakaretlerin sadece Filistin'e değil bütün İslam alemine yapıldığını vurgulayan Gülaçar, “İslam ülkelerine sesleniyorum. Sizler ne zaman birleşeceksiniz? Ne zaman ümmet olacaksınız? Soruyorum Allah aşkına ne zaman?” şeklinde konuştu.


Açıklamalarında İsrail kadın milletvekili Ayalet Shaked'in Filistin kadınları için sarf etmiş olduğu söyleme de değinen Gülaçar, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Bir kadın olarak hemcinsim olan bu mahlukattan utanıyorum. Onun adına kadınlığımdan ve anneliğimden utanıyorum. Elbette bunun da bir hesabı olacak. Yeryüzü ve gökyüzü şahit olsun ki yüce Allah yapılan bu zulümleri karşılıksız bırakmayacaktır. Buradan bütün dünya kadınlarına sesleniyorum, İsrail'i kurşunla bitiremeyiz belki ancak İsrail'in mallarını almayarak, boykot ederek bitirebiliriz. Sorumluluk üstlenelim ki bu zulüm son bulsun.”

Editör: Wan Haber