Wan Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, havaların ısınması ile birlikte kentte yeşillendirme, süs bitkisi, fidan dikimi ve budama çalışmalarını tamamladı. Kentin tüm alanlarında çalışmalarını yürüten belediye, özellikle kentin ana ve ara arterlerindeki orta refüjlerde süs bitkisi ekimini yaparken aynı zamanda kaldırımlara da süs ağaçlarını dikiyor. Belediye bununla birlikte yine Kurubaş ormanlık alanına ve yapımı devam eden parklarda da fidan ve çiçek ekimlerini yapıyor.

3-501.jpg

Yüzbinlerce fidan ve çiçek dikimi gerçekleşti

Büyükşehir Belediyesi fidan ve süs bitkisi dikimi çalışmaları için kendi seralarında ürettiği ve tahsisini yaptığı değişik türden 200 bin adet mevsimlik çiçeği orta refüjlere dikerken, yine belediye ekipleri tarafından refüj, park ve yeşil alanlara da 90 bin adet lale, ters lale, sümbül soğanı dikimi ve 290 adet modüller saksısını da caddelerdeki elektrik direklerine monte ederek bu çalışmalarını tamamladı. Belediye ayrıca kent merkezine 19 bin 500 adet ibreli ve yaprakları ağaç ile 120 bin adet çalı bitkisi dikimini yıl içerisinde kenttin değişik noktalarında yapacak.

4-424.jpg

Kurubaş ormanında ağaç dikimi devam ediyor
Kent merkezinde yeşillendirme çalışmalarını yapan belediye son olarak Kurubaş ormanlık alanına ve Özalp’te yapımı devam eden parkta 200 bin adet sarıçam, sedir, akasya, dişbudak fidanı ve 3 bin çalı türü bitki dikimi yapma çalışmalarına başladı.Yapılan yeşillendirme çalışmaları ile beraber kent güzel bir görüntüye kavuşuyor. 

5-412.jpg6-261.jpg7-118.jpg8-096.jpg9-058.jpg10-034.jpg12-014.jpg102.jpg

Editör: Wan Haber