Çaldıran'da Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Vanyolu Caddesinde 6 Ağustos 2016 tarihinde meydana gelen olayın ardından çalışma başlatan Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın görgü tanıklarının beyanları doğrultusunda M.T., A.T., M.S.B., S.T., B.T. ve Y.T. isimli şahısların siyah renkli bir araçla olay yerine gelerek ve 10-15 el ateş edip H.T. isimli şahsı yaraladıktan sonra olay yerinden ayrıldıkları bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, olayla ilgili şüpheli şahıslardan A.T., M.S.B., S.T., B.T. ve Y.T.'yi ikametlerinde yakaladı. M.T.'nin ise firari olduğu tespit edildi. 

İkametlerinde yakalanan 5 şahıs, Çaldıran Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Y.T. ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklanırken diğer şüpheli şahıslar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili daha sonra Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim olan E.T. isimli şahıs da adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Olayın firari şüphelisi M.T.'nin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda şahsın, Yaşkütük köyünde bir ikamette bulunduğunun tespit edilmesi üzerine 14 Ekim 2016 tarihinde jandarma ile birlikte operasyon yapıldı. 

Olayda kullandığı düşünülen tabanca ile yakalanan M.T., adli makamlarca ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı. İHA

Editör: Wan Haber