Uğur Tunçdemir - WanHaber.com

Akdamar Otel’inde Van’da yerel yayın yapan gazetecilerle bir araya gelen Mahmut Köroğlu, Van OSB seçimleri için aday olduğunu açıkladı. Yönetim kurulu üyeleriyle beraber güçlü bir şekilde OSB yönetimine aday olduklarını belirten Köroğlu, ahde vefa örneği göstererek Van’a olan borcumuzu ödemek istiyoruz dedi. Mahmut Köroğlu, ’’Mahmut Köroğlu Van’da Mahmut Köroğlu oldu. Dolayısı ile bizim Van’a çok borcumuz var. Bunu da en güzel şekilde bu ile hizmet ederek borcumuzu ödemek istiyoruz. Bizler hizmet için adayız, bizler bu ilin gelişip kalkınması için adayız.’’ ifadelerini kullanarak OSB seçimlerinde bende varım dedi.

Kurulduğu günden buyana istenilen performansı yakalamayan ve yatırımcılarımızın taleplerini karşılayamayan Van Organize Sanayi Bölgesinde daha aktif çalışmalara imza atılması gerektiğine inandığını belirten Köroğlu,’’Organize Sanayi Bölgelerinin az gelişmiş bölgelerde yatırımcıya altyapısı hazır, ulaşım imkânları yeterli düzeyde olan yerler sunmak ve buralarda yapılacak yatırımları teşvik yönüyle önemli bir misyona sahiptir. Ayrıca işsizliği azaltmada, bölgeler arası gelişmişlik farkını gidermede, yabancı yatırımlar için çekim alanı olmada, küçük işletmelerin gelişmesinde, kalite ve verimliliğin artışında en önemli rolü üstlenmektedir. Anadolu’da ki birçok OSB’nin, ihracatta ülke ortalamasının üzerine çıkması dikkati çeken önemli bir noktadır. Ancak bu durum kentimize ne yazık ki yansımamıştır’’dedi. 

SORUNLARI ÇÖZMEYE TALİP OLDUK 

Sorun yaratan değil, sorunları çözen bir yönetim anlayışı ile Organize Sanayi Bölgesi yönetimine talip olmaya karar verdiklerini vurgulayan Köroğlu; ’’Çünkü Van gibi Bölgesinin çekim merkezi olan bir İlin sanayicisinin hakkını savunan ve sanayicisine destek sunan temsiliyete ihtiyacı var.Van OSB’de yaşanan sorunlara baktığımızda; Öncelikle güvenlik sorunu, alt yapı sorunu, üst yapı sorunu, çevre, ulaşım ve sağlık sorunları var. Şunu net olarak söyleyebiliriz sadece OSB imkanları ile bu sorunların çözülemeyeceğini kabul etmemiz lazım. Bunun için başta kendi kişisel ve kurumsal imkan ve olanaklarımızı OSB'nin hizmetine sunacağız. Seçim bildirgemizde de yer aldığı üzere Giriş güvenliğinden, çevre güvenliğine, Yolların asfaltlanmasından, OSB’nin ışıklandırılmasına ve tüm çevre sorunlarına kadar temel sorunları çözeceğimize inanıyoruz’’dedi. 

TÜM ENERJİMİZİ OSB'YE HARCAYACAĞIZ 

OSB’nin sorunlarını çözmeye yönelik bir çalışma metodu hazırladıklarına dikkat çeken Köroğlu,’’ Çünkü hepimizin bu Şehre borcu olduğuna inanıyoruz. Bizlerde borcumuzu ödemek için çalışacağız. Yapılacak seçimin sonucu ne olursa olsun seçilecek yönetim proje ve hizmetleri ile bölgenin en büyük OSB'si olan Van OSB'yi marka bir OSB yapmak için çaba sarf etmelidir. Çevre düzeni, alt yapı ve üst yapı imkânları, asfaltlama çalışmaları ile OSB'yi muhteşem bir kümelenme modeline dönüştürmeliyiz. Tüm kurumlarımız, odalarımız, yerel yönetimlerimiz ile işbirliği içerisinde sanayicilerimizin sorunlarını ortaklaştıracak, onların imkan ve olanaklarını OSB lehine değerlendirmek için çalışmalıyız. Bu vesile ile sanayicilerimizin teveccüh göstermesi halinde sorunların çözümü ve sanayicilerimize desteklerin arttırılması yönünde elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğimizi ve hizmete hazır olduğumuzu beyan eder, bizleri yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunarım’’dedi.

OSB TARİHİNDE BİR İLK!

Van Organize Sanayi tarihi boyunca ilk kez bir iş kadını OSB yönetime aday oldu. Yeni teknolojisiyle Türkiye’deki tek, dünyadaki ise üçüncü mermer ve granit fabrikası olan Van Mermer’in yönetim kurulu üyeliğini ve fabrika kordinatörlüğü yapan Aslı Gökçenay Acar da, OSB seçimlerine Mahmut Köroğlu ile birlikte katılıyor. OSB’de yalnız erkeklerin değil, kadınlarında üretim yapacak, yaptıracak seviyede olduğunu belirten Aslı Gökçenay Acar, “Kadınların iş hayatında ticaret ve sanayide daha etkin rol oynaması için harekete geçip üzerimize düşen her türlü katkıyı sağlayacaz. Avrupa Birliği’nin (AB) kadınlara yönelik ciddi hibe programları var. Bizlerde girişimci kadınlarımızla beraber bu programlardan yararlanıp Van’a ve Vanlıya hizmet etmek istiyoruz. Bizim en büyük hedeflerimizden biri OSB bünyesinde ve sanayide kadınların daha aktif rol oynamasıdır” dedi. 

3-274.jpg

4-212.jpg

Editör: Wan Haber