Van Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Ortadoğu Fuar ve Kongre Merkezi toplantı salonunda yapılan istişare heyeti toplantısı, büyük bir katılımla gerçekleşti. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok’un başkanlığında yapılan istişare heyeti toplantısında, yönetim kurulu üyeleri eksiksiz olarak hazır bulundu. Büyük bir ilgi gören istişare heyeti toplantısında birde sürpriz yaşandı. Katılımın yüksek olmasından dolayı memnun olduğunu ifade eden Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok; “Öncelikle istişare heyeti toplantımıza ilginin bu kadar yüksek olması bizleri oldukça mutlu etmiştir. 26 kişilik istişare heyeti üyelerinin yanı sıra, bazı yatırımcı kardeşlerimizin de bizleri yalnız bırakmaması oldukça memnuniyet verici oldu. Bu gün bu toplantımızda bir de sürpriz yapmak istedik. Daha önceki dönemlerde, bizler üniversite ile hiçbir şekilde işbirliği içerisinde olamıyorduk. Son dönemlerde, özellikle Prof. Dr. Peyami Battal’ın Rektör olmasından sonra, üniversite-sanayi işbirliği oldukça büyük bir ivme kazandı. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, her zaman desteklerini yanımızda gördüğümüz YYÜ Rektörü sayın Prof. Dr. Peyami Battal’a, biz sanayicilere göstermiş olduğu ilgi ve desteklerinden dolayı huzurunuzda bir plaket takdim etmek istedik. Ayrıca Rektör Battal’ın, Van OSB’deki sanayicilere, rehber anlamında görevlendirmiş olduğu Doç Dr. Esvet Akbaş’a katkılarından dolayı, kendisini de onure etmek anlamında, sanayiciler adına plaket takdim istedik. Sanayici ve yatırımcı tarafından takdir görülen bu davranışın, moral ve motivasyon anlamında da önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.


Daha sonra bir konuşma yapan Rektör Peyami Battal, aldığı bu plaketlerin hayatında aldığı en önemli plaketlerden biri olduğunu söyledi. Battal; “Bir sanayici tarafından onure edilmek gerçekten çok güzel. Beni son derece onure etiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonradan da işbirliğimiz devam edecektir. Üniversitenin bizden önceki dönemlerde OSB’den uzak durması konusunda üniversitemiz adına, şahsım olarak hepinizden özür diliyorum. Bu işbirliğimiz OSB’nin ilk kurulduğu günlerden itibaren olmuş olsaydı, Van ekonomisi şimdi çok daha farklı yerlerde olabilirdi” dedi.


YYÜ Rektörü Peyami Battal’ın toplantıdan ayrılmasından sonra, istişare heyeti toplantısı basına kapalı olarak devam etti. Toplantının yaklaşık iki saat sürdüğü bildirildi.

Editör: Wan Haber