Van Müftülüğü’nün hazırladığı ve 3 Ocak’ta Van’daki tüm camilerden okunacak hutbe özetle şöyle: “İlk insan Hz. Adem’den beri en huzurlu ve güvenli yuva aile yuvasıdır. Hanımına sebepsiz yere asla eziyet etmemeli, bunun da ötesine geçerek Hz. Peygamber’in (s.a.v) eşlerinin cefasına katlandığı gibi, hanımı kendisine dikbaşlılık edip kızdığında, ona yumuşak davranmasını bilmelidir.”
 
‘HANIMINIZLA ŞAKALAŞIN’ 
“Kocalar hanımlarıyla şakalaşmalı, eşlerine değer vermeli, yaptıkları hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür etmeli ve onlara gönüllerini hoş edecek sözler söylemeliler. Ailenin erkeği, hanımını ve çocuklarını, en bereketli ve en lüzumlu gıda olan sevgi, şefkat ve merhamet gıdasıyla doyurmalı.” 
 
‘BOŞ OL DEMEMELİ’ 
“Koca, hanımı ile kendisi arasında ortaya çıkacak sıkıntılar sebebiyle eşine ‘Seni boşadım veya boş ol’ gibi, boşanmayı netice verecek sözler söylememeli. Aksi halde eşini boşamış, helal olan hanımını kendisine haram kılmış olacaktır. Koca, sorunları sabırla halletme yoluna gitmeli ve kendi hanesi için çok iyi bir idareci olmalı.”
 
‘BİLGİSAYARLI UYARI’ 

“Günümüzde evli erkeklerden bir kısmının, hanımından habersiz bir şekilde, dışarıda veya bilgisayar başında, başka kadınlarla alaka kurup evini terk ederek hanımını ve çocuklarını evlerinde sahipsiz, çaresiz ve perişan bir halde bıraktıkları hepimizin malumudur. Allah’a söz vererek evlenip de, basit sebeplerle yuvasını yıkan, arkada gözleri yaşlı masum yavrular bırakan erkek ve kadınlar, elbette ki Rabbin huzurunda çok ağır sorguya çekileceklerdir.” ÜLKE

Editör: Wan Haber