HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel’in önceki akşam Van’da yaptığı “darbelere hayır, demokrasi hemen” mitinginin ardından polis Maraş ve Cumhuriyet Caddesi’ne yürümek isteyenlere biber gazı ve basınçlı su ile sert müdahalede bulundu. Olaylarda 1 polis ve 3 yurttaş yaralandı. Pek çok kişi yoğun biber gazı nedeniyle fenalaşırken vücudutlarında kızarıklık ve yanma oluştu.

SUYA SIVI BİBER GAZI MI KATILDI?

Van Tabip Odası Başkanı Özgür Deniz Değer, konuyla ilgili araştırma yaptıklarını belirterek, “Biber gazı sıvılaştırılarak suya karıştırılmışsa, tazyikle beraber vücutta yanma ve kızarmalar olabilir. Bu durum zehirlenmeye, yanıklara neden olabilir. Buna benzer bir durum Gezi’de de yaşanmıştı” dedi. Van Baro Başkanı Murat Timur ise, konuyla ilgili henüz bir şikâyet almadıklarını ifade ederek konuyu araştıracaklarını söyledi. Van İnternet Medyası (VİMED) Başkanı İlhan Siyahtaş, “Son olayda iki meslektaşımız sıkılan gazlı sudan etkilenmiş ve hastanede tedavi edilmiştir. Bu defaki tazyikli su, göz yaşartıyor, yakıyordu. Bu suya farklı bir madde karıştırılmış olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Gazetevan haber sitesi Genel Yayın Lönetmeni Arif Karakaş ise “Elimde kamera ve fotoğraf makinesi vardı. TOMA’nın sıktığı suyun etkisiyle yere düştüm. Kollarım elim ve yüzümde yanma ve kızarma oluştu. Zor nefes alıyordum. Ambulansla hastaneye kaldırıldım. Biber gazı su zehirlenmesi denilerek tedavi edildim. TOMA’dan sıkılan su bu defa çok farklıydı. Her zaman kullanılan su değildi. Kokusu ve keskin bir şekilde değdiği çıplak yeri yakıyordu” dedi. (Kaynak: Cumhuriyet G.)

Editör: Wan Haber