Ak Parti Van İl Binasında yaptığı basın açıklamasında aday olan milletvekili listesini değerlendirerek, milletvekillerinin seçiminde özellikle Van’ı 6 bölgeye ayırmak suretiyle milletvekillerini de bölgelere göre seçildiğini söyledi. Soğanda, teşkilat temayül yoklaması, Sivil Toplum Kuruluşları temayül yoklaması, vatandaşlara yüz yüze veya telefonla danışılması ve genel merkezin 120 aday adayını mülakata tabi tutulmasının yanı sıra Van’ı 6 bölgeye ayırmak suretiyle yani Van merkez ilçeler yani İpekyolu, Tuşbe ve Edremit bir bölge kabul edilerek 3 milletvekilinin belirlendiğini belirten Soğanda, "Erciş için bir milletvekili, Muradiye, Çaldıran için bir, Özalp Saray için bir, Başkale Gürpınar için bir ve Çatak, Bahçesaray ve Gevaş için bir milletvekili olmak üzere 8 milletvekili seçimi sağlandı" dedi.


Seçilen milletvekili adaylarını tek, tek tanıtarak hepsinin önemli bilgili ve liyakatte olduklarını vurgulayan Soğanda, Van için iyi hizmetler yapacaklarına inandıklarını ifade ederek, “Neticede 120 milletvekili aday adayı arasında 8 kişi seçilmesi gerekirdi. Bütün arkadaşlarımız yani 120 arkadaşımızın da çok değerli, hepsi de milletvekilliği yapacak liyakatte arkadaşlarımızdır. Ancak 8 milletvekillinden fazlasını seçme gibi bir şansımız yoktu. Daha önce milletvekili görevini yapan ve birçok hizmete imza atan bütün arkadaşlarımıza ve aday adayı olan, bizimle yine hareket eden ve edecek tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Elbette listeye girmeyenler ilk başta hafif kırgınlık veya küskünlük olabilir ama onlar da bizimle yine hareket edeceklerine bizim onlara onların da bize destek vereceklerine inancım tamdır. Bütün arkadaşlarımız bizim için milletvekili arkadaşlarımızdır bunu böyle kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.


Kentsel dönüşüm yasasının geçmesinde destek veren CHP milletvekillerine teşekkür ederken, muhalefet Van milletvekillerine de destek vermediklerinden dolayı sitem eden Soğanda, “Milletvekillerimizin bir kısmı bu sefer listede yer almadı. Ben şimdiye kadar yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı kendilerine şükranlarımı bir borç biliyorum. Muazzam işler yaptılar Türkiye için. Van için büyük başarılara imza attılar. Büyük projelere imza attılar. En son bundan bir hafta önce, Van için hayati mesele olan, Van için önem arz eden büyük bir başarıya, büyük bir kanunun geçmesine imza attılar. Kentsel dönüşüm yasası. Bu yasa gereği önceden yıkılmış binaların da kentsel yasasından yararlanması, yasasının geçmesini sağladıkları için ben emeği geçen arkadaşlarımıza, milletvekillerimize, grup başkan vekiline, Ak Parti grubuna ve destek veren Cumhuriyet Halk Partisi grubuna teşekkür ediyorum. Ak Parti bunu gündeme getirdi. Fakat maalesef diğer Van milletvekilleri, muhalefetin Van milletvekilleri buna destek vermediler. Özellikle buradan söylemek istiyorum. Van’ın hizmetine olabilecek, Van’ın hayrına olabilecek bu yasaya maalesef Van’ımızın diğer milletvekilleri, muhalefet milletvekilleri destek vermediler. Bu da bizim gerçeğimiz ama acımızdır” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: Wan Haber