1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde birinci sıradan Van milletvekili adayı olan Beşir Atalay, Van Ferit Melen Havaalanı’nda partililer tarafından karşılandı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na geçen Atalay, ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya geldi. Düzenlediği basın toplantısında Van’da olmaktan, Vanlılarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirten Atalay, “Bu benim için bir onurdur, bir şereftir. Van’da aday olmak, benim için büyük bir memnuniyettir” dedi.

Van’da çok güler yüzlü, çok pozitif bir kampanya yürüteceklerinin altına çizen Atalay, “Çok planlı, çok iyi çalışılmış ve bütün arkadaşlarımızın iyi hazırlandığı bir kampanyayı Vanlı hemşehrilerimizle paylaşacağız. Herkese ulaşacağız. İlimizde, ilçelerimizde ve köylerimizde huzurlu bir kampanya için elimizden geleni yapacağız. Kampanya ortamının huzurunu bozacak hiçbir şey, AK Parti’de vuku bulmayacak. Bu huzuru bozanlara da müsaade etmeyeceğiz. Bu bir demokrasi şölenidir. Seçimlerin olmasa olmazı, seçim ortamının güvenliği ve huzurudur. Seçimlerin sağlıklı şekilde yürümesi, demokrasinin ön şartıdır. Dolayısıyla bizde bu ön şartı yerine getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

van-milletvekili-adayi-besir-atalay-vanda.jpg

Kampanyanın detaylarını ve ilk mesajlarını cumartesi günü yapılacak olan aday tanıtım toplantısında kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getiren Atalay, bu toplantının hemen akabinde programlı bir şekilde seçim çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Van’da bütün kesimlerle görüşmelerinin olacağını belirten Atalay, “Van ile ilgili iyi hazırlıklarımız var. Zaten Van, bildiğim bir yer. Van’ı kendi seçim bölgemden daha iyi biliyorum. Çünkü Van’ın yeniden kurulmasında bir iki yılımızı verdik. Dolayısıyla o çalışmaların hepsini biliyorum. Ama bundan sonrası ve geleceğe dönük aday arkadaşlarımızla birlikte iyi çalışmalar yapıyoruz. Van’ın ekonomisi, turizmi, güvenliği ve geleceğiyle ilgili tekliflerimizi ve seçim vaatlerimizin hepsini hem kitapçık olarak ortaya koyacağız, hem de her yerde bunları paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Atalay, daha sonra partililerle basına kapalı bir toplantı yaptı.

Editör: Wan Haber