Yaklaşık 50 milyon TL yatırımla gerçekleştirilen ve ilk etapta 700 kişiye istihdam sağlayan ‘Van Mermer ve Granit Fabrikası’ Türkiye’nin en büyük mermer ve granit fabrikası olma özelliğine sahip. Bir milimetre inceliğinde kesim yapabilen fabrika dünyada 3’ncü, Türkiye’de ise ilk olma özelliği taşıyor. Yıllık 500 bin metre karelik üretim kapasitesine sahip olan fabrikanın, 18 bin metre kare kapalı, 40 bin metrekare de stok ve depolama alanı bulunuyor. Van’da yaklaşık 2 bin 500 kişiyi istihdam eden Gökçenay  Group bünyesinde yer alan ‘Van Mermer ve Granit Fabrikası’ İzmir ve İstanbul Fuar’larının ardından bu kez sektörün buluştuğu dünyanın en önemli fuarları olarak gösterilen Çin ve Hindistan’daki fuarlara katılarak tanıtım yaptı.

“DÜNYA’DAKİ ÖNEMLİ SEKTÖR FUARLARINA KATILIMLARA DEVAM EDİLECEK”

Aynı zamanda Van’ın tanıtımın da yapıldığı fuarlarla ilgili  Gökçenay  Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay,  bir değerlendirme yaptı.  Çin fuarının ardından ilk kez katıldıkları Hindistan’ın Jaipur şehrindeki 7’nci, ‘Stonemart Mermer ve Granit Fuarı’nın verimli geçtiğini belirten Gökçenay, bundan sonraki hedeflerinin ABD ve Ortadoğu’daki sektör fuarları olduğunu söyledi. Katılımcı ve ziyaretçi  sayısının yoğun  olduğu ‘Stonemart Mermer ve Granit Fuarı’nın Türk mermer sektörünün hedef pazarları arasında yer aldığına işaret eden Yunus Gökçenay, şunları kaydetti. “Hindistan pazarını ve Hintli alıcıları tanımak, blok ve işlenmiş mermer satışında sektörü gözlemlemek ve kota uygulaması konusunda bilgilenmek açısından firmamız için güzel bir deneyim olduğunu düşünüyoruz. Firma olarak dünyanın 2. büyük nüfusuna sahip Hindistan'ın sürekli gelişen inşaat sektöründeki yatırımları ve mermer talebi ile tüm Türk mermer üreticileri için önemli bir pazar olduğunu biliyoruz. Türk doğal taşlarının ve son yıllarda üretim kalitesini dünya standartlarına yükselten Türk Mermer üreticilerinin güzel bir organizasyon ile tanıtıldığı Jaipur fuarında biz de sektöre çok yeni girmiş bir firma olarak, taşlarımızı ve firmamızı verimli bir şekilde tanıtma fırsatı yakaladık. Standımıza gösterilen yoğun ilgi bizi oldukça memnun etti”

BAŞBAKAN ERDOĞAN, VAN MERMERİ PROGRAMDA ÖVDÜ

ABD’ye işlenmiş taş ile Çin, Kanada, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Kuzey Avrupa ülkeleri ile Dubai’yi de kapsayan bir pazarı bulunan ‘Van Mermer ve Granit Fabrikası’ndaki üretim kalitesi ve bölgedeki yatırımlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  da övdü. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı özel bir televizyon programında bölgedeki yatırımlara ve istihdama değinirken, Van Mermer'i örnek gösterdi. Erdoğan”Mesela ben Van'da orada, bir mermer noktasında fabrika açılışı yaptık. İsmini de vereyim, Van Mermer diye. Şu anda 750 kişi çalışıyor. İleri teknoloji getirdi, işin başına çok kalifiye yönetici de koydu. Fabrikayı gezdim. Çok çok başarılı bir ürün var. Şimdi bu ürünü hem ülkemde kullanacağız hem de ihracat yapacağız. Şimdi Suriye'nin yeniden imarında iş başa düşen Türkiye olacak. Türkiye'nin oradaki işlevi tıpkı Irak'taki gibi çok çok farklı olacak" 

Editör: Wan Haber