Uğur Tunçdemir - WanHaber.com

25 bin kapalı ve 32 bin açık alan olmak üzere toplamda 57 bin metrekare alan üzerine kurulan Van Mermer, son teknoloji ürünleriyle farkındalık yaratmaya devam ediyor. İstihdama ve üretime çok önem veren Van Mermer 200 personeliyle birlikte yılda yaklaşık olarak 100 bin ton blok mermer ve granit üretim kapasitesine sahip. 2’si Van’da, 1’i Ağrı Diyadin’de, 1 ise Siirt Pervari’de olmak üzere 4 adet çalışan ve üretim yapan ocağı bulunan Van Mermer’in 22 adet ön arama ruhsat başvurusunda bulunmuş ve Başbakanlık’tan onay bekliyor. Onayların verilmesi durumunda Van Mermer bünyesinde bulunan ocak sayısını 26’ya çıkararak üretim kapasitesiyle beraber, mevcut ihracattaki oranlarını ise arttırmayı planlıyor. 

Van Mermer, Yurt içi ve yurt dışındaki firmalara ev sahipliği yapan ‘Van İnşaat Yapı ve İş Makinaları Fuarı’na katılarak ürettikleri ürünleri sergiledi. Fuarda Van Mermer’in standına yoğun ilgi gösterilirken, yeni teknolojiyle üretilen 1 mm’lik mermer ise fuara damgasını vurdu.

Van Mermer’in, Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Van İnşaat Yapı ve İş Makinaları Fuarı’nda açtıkları standı; Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Necmettin Çok, STK’lar, başta Çinliler olmak üzere yerli ve yabancı çok sayıda katılımcı ziyaret etti.
 

YENİ TEKNOLOJİSİYLE TÜRKİYEDE İLK, DÜNYADA ÜÇÜNCÜ FABRİKA
Van İnşaat Yapı ve İş Makinaları Fuarı sonrası WanHaber.com’a açıklamalarda bulunan Van Mermer yetkililerinden Cem Gökçenay, Van'a yatırım yatıklarından dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti. Daha önce olduğu gibi bundan sonrada Van'a yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti. Cem Gökçenay, kullandıkları yeni teknolojiyle üretimde Türkiye’de ilk sıralarda, dünyada ise üçüncü sıralarda olduklarını belirterek; “57.000 metrekare alan üzerine kurulumodern yeni teknoloji ile donatılmış fabrikamız; Mermer, Granit ve Yeni Teknoloji olmak üzere 3 üretim tesisinden oluşmaktadır ve dünya standartlarına uygun her türlü kesim yapılabilmektedir” dedi.

3 cm kalınlığındaki1 metrekare doğal taşın ağırlığının 81 kg olduğunu ifade eden Cem Gökçenay; “2 cm kalınlığındaki 1 metrekare doğal taşın ağırlığı 54 kg iken, Yeni Teknoloji sayesinde üretilen 1 metrekare doğal taşın ağırlığı 10 kg’a kadar düşmektedir. Bu oranlarla birlikte nakliyede 1 tıra 2 cm kalınlığında 450 metrekare doğal taş yüklenirken, aynı tıra Yeni Teknoloji sayesinde 2000 metrekareye kadar doğal taş yüklenebilir.” Şeklinde konuştu.


TÜRKİYE DEPREM BÖLGESİ
Bir çok ülkenin olduğu gibi özellikle Van ve Türkiye’nin de deprem riskinin fazla olduğunu belirten Cem Gökçenay; “Depremlerdeki en önemli konulardan biri de binaların ağırlığıdır. Yeni Teknoloji sayesinde binadaki yük 5 kat daha azaltılmaktadır.Böylece tektonik yapısı nedeniyle çok sayıda deprem yaşanan ülkemizde olası can kaybı riski en aza indirgenmektedir. Yapılardaki enerji kaybını minimuma düşürmek için Seramik, Ahşap, Perlit, Betopan, Alüminyum Honeycomb, Cam, AliminyumKomposit, Akustik Panel gibi malzemelerin üzerine 1 mm doğal taş uygulanabilmektedir. Bu nedenle yapının ısı ve ses yalıtımını izolasyonu özellikleri de sağlanmaktadır. Bu da enerji tüketimini azaltmaktadır.” İfadelerini kullandı.

1-172.jpg

2-197.jpg

6-069.jpg

8-038.jpg

Editör: Wan Haber