Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, 4 kategoride açılacak olan halk oyunları kursunun tamamen Van yöresine ait oyunlardan ibaret olacağını belirtti.

 

 

Aktuğ, “Gayemiz halk kültürümüzün bir parçası olan halk oyunlarını hem çocuklarımıza, gençlerimize, yetişkinlerimize öğretmek hem de halk oyunlarımızı geleceğe taşıyabilmek, yaşatmaktır. Halk kültürü içerisinde yer alan örf, adet, gelenek, göreneklerimizin yanı sıra halk oyunları da kültürün ayrılmaz bir parçasıdır. Önceki yıllarda da yine halk oyunları kurslarımızı açmıştık. Bu yıl yine küçükler kategorisinde dediğimiz minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkin kategorilerinde biz çalışma yapmak niyetindeyiz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzle gerekli görüşmelerimiz yaptık. İki eğitmen görevlendirdiler. Van yöresi halk oyunlarını çocuklarımıza öğretmek istiyoruz. Yüzün üzerinde olan bu oyunlarımızı gençlerimize öğretelim, gelecek nesillerimize aktaralım, çocuklarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde yöre kültürü, yöre halk oyunlarını öğreterek geçirmesini planlıyoruz. İlk aşamada yıl süresince devam edecekler ve tahminen yıl süresince 20 tane oyunun müziğini, komple figürünü, sahne düzenini çocuklarımıza verebileceğiz.

 

 

Kursumuza 24 Kasım 2014 tarihinden itibaren müracaatları alacağız. 12 Aralık’a kadar, okullar kapanıncaya kadar devam edecek. Hafta sonu 13.30-16.00 arası Zaferler İlk Okulu ve Ortaokulu’nda kurs vereceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber