Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 11 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası kentin tamamı abulak altına alınırken; Vanlılar dün sabah itirabiriyle Yüksekova'daki ablukayı kırmak ve Yüksekovalılarla dayanışmak amacıyla Yüksekova ilçe merkezine doğru binlerce kişiden oluşan araç konvoyuyla yola çıktı.

Van-Gürpınar karayolunun beşinci kilometresi olan Kurubaş mevkiinde önü zırhlı araçlarla kesilen konvoyda yapılan kontrollerin ardından 2 kişi gözaltına alınmış birçok araca trafik cezası kesilmiş ve bazı araçlar çekiçiyle trafik şube garajına çekilmişti.

Tüm bu engellemelere rağmen ısrarlı davranan ve aralarında HDP Van Milletvekilleri, DBP'li belediye eş başkanları, DBP-HDP il ilçe yöneticileri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu konvoy polis engelini aşıp Yüksekova'ya doğru yola çıktı. 

Van'dan giden araç konvoyuna Gürpınar ve Başkale ilçelerinden de katılım oldu. Fırın ve eczaneler hariçinde tüm esnafın kapenk kapattığı Başkale'de yüzlerce kişi Van'dan gelecek olan araç konvoyuyla buluşarak Yüksekova'ya doğru hareket etti.

Yüksekova yolu üzerinde bulunan Yeniköprü kontrol noktasında konvoyun önü bir kez daha kesildi. Burada yetkililerin konvoyun ilçeye girmemesi gerektiği yönünde kesin karar olduğunu ve hiçbir şekilde kitlenin ilçeye girmesine izin verilmeyeceğini belirtildi. DBP-HDP yetkilileri yaptıkları çeşitli görüşmeler gerçekleştirsede asker ve polis konvoyun geçişine izin vermedi. Uzun süreli bekleyişin ardından konvoy Yeniköprü kontrol noktasından ayrıldı. Vanaktuel

Editör: Wan Haber