İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2014 yılında 85 ses sanatçısı tarafından 85 tarihi ve doğal mekanda çekimleri yapılıp geçen aylarda bitirilen “Bizim Eller Van Türküleri” klibi, şehirlerarası otobüslerde çalınacak.

Klibin Van’ın tanıtımına önemli bir katkı sağladığını ve bu klibin daha çok kişi tarafından izlenmesi amacıyla şehirlerarası otobüslere bırakıldığını belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, “Şehrimize karayolu ile gelecek misafirlerimizin Van’a gelmeden Van ile ilgili güzel bir izlenime sahip olmaları için Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Van şehirlerarası otobüs işletmelerinde hizmet veren bütün firmalara klibimiz dağıtıldı. Dağıtılan CD’ler Van’dan Türkiye’nin her tarafına giden otobüslerin koltuk arkası TV’lerinde yer alacak. Ayrıca otobüslerde bulunan büyük boy TV’lerde de her seyahat sırasında bir kere yolculara izlettirilecek” dedi.

Van’ın daha iyi tanıtılması ve sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri ön plana çıkarmak için Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile çalışmalara başladıklarını ifade eden Aktuğ, “YYÜ akademisyenlerinden M. Murat Oto ve Müzik Öğretmeni Cahit Engin ile birlikte ‘Bizim Eller Van Türküleri’ klibinin çalışmalarına başlamıştık. Bu çalışma kapsamında 85 ayrı ses sanatçımızla ilimizin sahip olduğu 85 ayrı güzelliği gösterecek bir klip çalışması yaptık. Bu çalışmamızda Van yöresine ait 7 türkü söylendi. Van’da görülmeye değer her yere ulaşarak orada bulunan değerlerimizin önünde ilimize ait türküler seslendirdik. Yaklaşık bir buçuk yıl süren bir çalışma sonrasında Bizim Eller Van Türküleri klibi oluştu. Bu klipte ilimizde bulunan tarihi, kültürel ve doğal değerlerimizi türkülerimiz eşliğinde izleme şansına sahip olduk. Şimdi de Van’ın tanıtımına önemli bir katkısı olduğunu düşündüğümüz bu güzel klibimizi ilimize karayolu ile gelen misafirlerimize izletmek istiyoruz. Onun için ilimizde faaliyet gösteren bütün otobüs firmalarıyla görüşüp Bizim Eller Van Türküleri klibini otobüslerinde bulunan TV’lere koymalarını rica ettik. Bundan sonra ilimize gelen insanlar Van’a varmadan Van’ın bütün tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini görecekler ve belki de Van’a geldiklerinde gidip bu değerlerimizi bizzat yerinde görmek isteyeceklerdir. Sadece Van’a ilk defa gelecek misafirlerimiz değil aynı zaman da Van’dan başka illere gidecek olan insanlarımızda bu klibimizi izleyip Van’dan öyle ayrılacaklardır” ifadelerini kullandı. Bundan sonra Türkiye’nin dört bir yanında Van türkülerinin çalınacağını dile getiren Aktuğ, “Van’dan Kuzey Irak’a seyahat hizmeti veren firmalarımızın otobüslerinde bu klip çalınacak. Yani sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda komşu ülkelerde de Van türküleri dinlenip, Van’ın değerleri gösterilecektir” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: Wan Haber