Kütüphanenin açılışına Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser, Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis Ceylani ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve mahalleli katıldı. Kütüphane açılışında bir açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser, projeyi Türkiye genelinde yaptıklarını belirterek, ülkenin her yerinden gelen kitaplarla bu kütüphaneyi kurduklarını söyledi. Kütüphanenin bir kültür değişimi ve gelişimine yardımcı olacağını aktaran Keser, kampanyalarının hala devam ettiğini, gelen yeni kitaplarla yeni kütüphaneler kurmak istediklerini belirtti.
Van Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis Ceylani ise, söz konusu eğitime katkı olunca herkesin üzerine düşeni yapmaya çalıştığını belirterek, kütüphanenin açılmasından dolayı Kent Konseyi ve katkı sunan herkese teşekkür etti.


""

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Van Belediye Başkanı Kaya ve konuklar, okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaya, ardından Atatürk Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Bir süre burada kalan Kaya, daha sonra okuldan ayrıldı.

Editör: Wan Haber