Van Kalesi’ndeki Analı Kız Tapınağı’nın kuzeyinde bulunan Dilek Kaydırağı’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram, Urartular döneminde mevcut alanda kurbanların kesildiğini, adakların adandığını ve dileklerin tutulduğunu hatırlattı. Amaçlarının binlerce yıl önce var olan bir geleneği tekrar yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu ifade eden Karabayram, “14 Şubat Sevgililer Günü’nde tüm dünyaya sevgi diye haykırıyorum. Daha önceki yıllarda dileklerin adandığı bu yerden, bütün sevenlerin en kısa zamanda birbirlerine kavuşmalarını, dünyada barış, sevgi, huzur temenni ediyoruz. Van Kalesi’nden, Analı Kız’ın yerinden anaların kızlarına, kızların analarına hasretle, sevgiyle baktığı, motif olduğu, gün olduğu, ışık olduğu bugünde barışın ve sevginin her zaman her yerde olduğu düşüncesiyle herkesin Sevgililer Günü kutlu olsun” dedi.

 

""
Dilek Kaydırağı’nda herkesin bir dilek tutarak kaydığını vurgulayan Karabayram, “Bu coğrafyada bir daha ateş olmasın, küskünler olmasın, kimseler ölmesin; bu coğrafyada her zaman sevgi ve mutluluk olsun dileklerinde bulunuyorum” şeklinde konuştu. 


Karabayram tarafından kurdele kesiminin yapıldığı program, katılımcıların Dilek Kaydırağı'nda kayması ve sunulan ikramlarla son buldu.


Dilek Kaydırağı’nda kar olmaması nedeniyle kayma esnasında zor anlar yaşayan vatandaşlar ise, her şeye rağmen yinede eski bir geleneğin tekrar yaşanılır hale getirilmesine sevindiklerini söyledi. Kimi vatandaş sevdiğine kavuşmayı dilerken kimisi de derslerinde başarılı olmayı dilediğini söyledi.

Editör: Wan Haber