Eski Devlet Hastanesi bahçesinde kurulan iftar çadırında her gün yaklaşık 500 kişiye yemek verdiklerini belirten Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner, Ramazan ayının birinci gününden itibaren kurulan çadırda yüzlerce kişiye yemek verdiklerini belirterek, etkinliklerine devam ettiklerini söyledi. Van Kahvaltısı Derneği’nin yapılacak her etkinlikte yer alacağını vurgulayan Caner, “Derneğimiz yeni olması nedeniyle bu yıl fazla bir etkinlikte bulunamadık. Ancak bundan sonraki yıllarda derneğimiz iftar çadırları kurmanın yanında sahur vaktine kadar farklı etkinlikler düzenleyerek Van’a yeni bir imaj vermenin yanında diğer derneklere de örnek olarak ilimize daha güzel bir katkı sunacağız. İlk günden beri bizleri yalnız bırakmayan Van İnternet Medyası Derneği'ne de (VİMED)  teşekkür ediyoruz” dedi.

Vatandaşların iftar çadırından memnun ayrılmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ifade eden Caner, “Vatandaşlarımız burada iftarını beğenerek ayrılıyor. Bu da bizleri memnun ediyor. Bu kapsamda iftar çadırımıza gelenlere ve bizlere bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Van kahvaltısının sadece kitaplarda kalmayacağının altını çizen Caner, “Etkinliklerimizi daha güzel ve aktif hale getirmek için kurumlarla bir araya gelip etkinlikler düzenleyecek, içerde ve dışarıda Van’ı daha iyi tanıtmak için yeni bir yüz, yeni bir imaj ve yeni bir Van kahvaltısı ile bütün dünyayla buluşacağız” şeklinde konuştu.

İftar çadırına katılan Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan ise, iftar çadırında gördüğü manzara karşısında duygulandığını belirterek, “Evine yetişemeyen veya imkanı olmayan vatandaşlarımız için burada bir açık alan sofrası kurulmuş ve her gün yaklaşık 500 kişi burada iftarını açabiliyor. Bu da ilimiz açısından olumlu bir gelişme. Umarım ilimizde ve diğer şehirlerimizdeki derneklere de örnek olur. Bu vesileyle tüm halkımızın Ramazan’ını tebrik ediyor, açılan bu sofraların ve yapılan duaların tüm İslam coğrafyasında akan kanın durmasına ve bütün insanların barış içerisinde kardeşçe yaşamasına vesile olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Wan Haber