İlhan Siyahtaş

 1 Haziran Pazar günü Van’da gerçekleştirilecek olan ‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ rekor denemesine sayılı günler kala Van kahvaltı salonları dernekleşti.  Yeni kurulan Van Kahvaltısı Derneği, Fırıncılar ve Lokantacılar Odası’nda yapılan basın toplantısı ile kuruluşunu kamuoyu ile paylaştı. Basın toplantısına Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner, Fırıncılar ve Lokantacılar Derneği Başkanı Osman Tuncil ile dernek yönetim kurulu ve üyeler katıldı.

Kahvaltı Van’ındır

Başkan Yunus Caner “ Dernek kurma fikri daha öncesinde gündemimizdeydi. Biz dernekleşme kararını bir yıl önce almıştık. Ama kuruluş bugüne nasip oldu. Bundan sonra yapacağımız bütün etkinlikleri odamız ile birlikte yürütme kararı aldık. Van Kahvaltısı Derneği’ni 25 üye ile birlikte kurarak örgütlendik.  Amacımız mesleki dayanışmayı sağlamak,  her yönüyle Van kahvaltısını ulusal bir marka haline getirmek ve dünyaya tanıtmaktır. Dernek çatısı altında meslektaşlarımızla güç birliği yaparak müşterilerimize Van’a özgü kaliteli doğal besin ürünleri sunarak güler yüzlü hizmet verme çabasına olacağız.  Turizmin önem verdiği değerlerimizden biri de Van kahvaltısıdır. Van kahvaltısı günümüzde popüler hale gelmiştir. Van’ın tarihi, doğal güzellikleri Van kahvaltısı ile turizm de farklı bir boyut kazandı” dedi.

Kahvaltı rekoruna hazırlanıyoruz

Van Kahvaltı Salonları işletmeleri olarak 1 Haziran’da   “Dünyanın en kalabalık kahvaltı”  rekorunu kırarak Van kahvaltısını Guinness rekorlar kitabına girme etkinliğine destek vereceklerini belirten Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner “ Amerika Birleşik Devletleri’ne ait olan 18 bin 480 kişilik rekoru kıracağımıza inanıyorum. Dünya kahvaltı sektörüne bende varım demek için 30 bine kişiyle rekoru kırmaya kararlıyız. Başarıyı sağlamak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Van halkının bu etkinliğe kalabalık şekilde katılmasını arzu ediyoruz. Herkesi 1 Haziranda Van Kalesi Atatürk Kültür Parkı’nda kurulacak Van kahvaltısı sofrasına bekliyoruz.  Bu güzel etkinlik önümüzdeki yıllarda festival haline gelecektir” diye konuştu. 

Editör: Wan Haber