Van TSO tarafından kentte bulunan kahvaltıcılar salonu ve restoran sahiplerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrasının Van için bir dönüm noktası olacağını belirterek, “Bu çalışma ve rekor kırılırsa bu başarı tüm Van’ın ve Vanlıların başarısı olacak. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah bu kentte yaşayan herkes rekoru kırmak için üzerine düşeni yapacaktır” ifadesini kullandı.


Van TSO Genel Sekreteri ve aynı zamanda Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası Projesi Başkanı Ramazan Temizer ise, projenin teknik detayları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Temizer, “Amacımız Van’ı dünyada bilinir bir marka şehir haline getirmektir. Bunun için en bilinir değerimiz olan Van kahvaltısını dünyaya tanıtacağız. Bunun için bu kentte yaşayan tüm vatandaşları, kamu kurumlarını, özel sektör, sivil toplum örgütlerini bu projeye destek vermeye çağırıyoruz. Bu proje Van’ın ortak projesi olacak. Çok önemli bir başarı öyküsü olacak” şeklinde konuştu.


Toplantıya katılan Lokantacılar Odası Başkan Yardımcısı Şakir Engül de, Van TSO’nun başlattığı ve tüm şehri ortak ettiği bu projenin kentin yeniden dirilişi olacağını belirterek, “Van’ın marka şehir olması için bu projeyi oda olarak sonuna kadar destekliyoruz. Ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası’nın başlattığı bu çalışmada odamızı da ziyaret edip projenin tüm detaylarını bizimle paylaştıkları için kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bizleri önemsedikleri için bizde kahvaltıdaki tüm ekmekleri karşılamayı taahhüt ediyoruz” dedi.


Toplantıya katılan kahvaltı salonlarının yetkilileri ise, başlatılan çalışmanın önemine değindiler.

Editör: Wan Haber