Van İstanbul uçak bileti alarak sevdiklerinizle İstanbul'da görüşüşebilir ve kentin en güzel yerlerini gezebilirsiniz. En ucuz Van İstanbul Uçak Bileti için tikobilet.com sitesinde arama yapınız.

Tikobilet.com Van İstanbul Uçak Bileti
Tikobilet.com Van İstanbul Uçak Bileti

Lale parkları, havuzları, fıskiyeleri, köşkleri, kasırları, süslü kayıkları ve şık giyimli insanlarıyla tüm İstanbul'un ilgisini çeken bir eğlence yeriydi Kâğıthane. Ama sefahatin alıp yürümesi, İbrahim Paşa'nın güzel hanımların kayıklarına altınlar atması halk arasında dedikodulara neden oluyordu. Ve Patrona Halil isyanı başladığında, Lale Devri'yle birlikte Kâğıthane sefaları da son bulmuş, kasırlarla bahçeler yerle bir edilmişti. 3. Selim ve 2. Mahmut dönemlerinde Kâğıthane yeniden imar edilmiş, İstanbul'lular bu mesire yerini bayramlarda yine doldurmaya başlamışlardı. Leblebici, muhallebici, şerbetçi, macuncu, fındıkçı, dondurmacı, sakız helvacı için bir «açık pazar»dı sanki Kâğıthane mesiresi. Sazende, köçek, hokkabaz, «hanendegân-ı hoşâvâz», rakkase de Kâğıthane'nin renkli müdavimleri arasındaydı. Abdülmecit'in sünnet düğünü burada yapılmış, günlerce süren eğlenceler ve şölenler düzenlenmişti. Sanatkâr ve esnafın toplantıları da burada yapılırdı; Kanuni Sultan Süleyman devrinde kuyumcular Kâğıthane'de toplanarak padişaha değerli armağanlar sunmuşlardı. Şöyle yazıyor Evliya Çelebi: «Kâğıthane vadisine beş altı bin çadır kurulur, oraları adam deryası kesilirdi.» Sermet Muhtar Alus, «Kâğıthane'de Mekteplilere Kuzu Ziyafetleri » başlıklı yazısında, 2. Abdülhamit devrinde Harbiye, Kuleli İdadisi, Mühendishane-i Beri-i Hümâyûn, Hendese-i Mülkiye, Baytar ve Eczacı Rüşdiyesi, Bahriye Mektebi, Tıbbiye-i Şahane, Mekteb-i Mülkiye, Mekteb-i Sultanî (Galatasaray Lisesi), Saint Joseph öğrencilerine her yaz başlangıcında Kâğıthane'de kuzu ziyafeti verildiğini açıklar. Emekli Kurmay Yarbay Saffet Kurt'un anılarına da yer verir
Alus: 1894 senesinde Eyüp'te İplikhane kışlasındaki Baytar ve Eczacı Rüştiye-i Askeriye'sindeydim, 12-13 yaşlarında bir çocuktum. Bahar gelip ortalık yeşillenmeye başlayınca harap mektebimizin üstünü tuğla harmanlarından çıkan dumanlar bürür, en küçüğü 7, en büyüğü 19-20 yaşındaki talebenin gönlüne de Kâğıthane'de kuzu yemeye ne zaman gidileceğinin kaygusu düşerdi.

Tikobilet.com ile Van İstanbul uçak biletleri temin edebilirsiniz. Tikobilet otobüs bileti ve uçak bileti sağlayıcısı Türkiye'deki en büyük firmadır.

Uzun püsküllü, kalıpsız, kırmızı fesleri ve sırtında çifte top namlusu resmi taşıyan ceketleriyle öğrenciler Eyüp İskelesi'nden 7 numaralı vapura biner, Karaağaç İskelesi'nde iner, Halıcıoğlu üzerinden Kâğıthane'nin yolunu tutarlardı. Dört köşe ya da yuvarlak sofralara nar gibi kızarmış kuzular ve buz gibi limonata getirilir, yemekten önce öğrenciler çeşitli oyunlar ve jimnastik hareketleri sergilerler, bir ağızdan şarkılar ve türküler söylenirdi. Sermet Muhtar Alus, kuzu ziyafetinin «kemal-i neşe»yle sürdüğünü söylüyor... Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın «Bir Muadele-i Sevda» romanında, eskiyi aratan, «nostaljik» ve tartışmalı bir Kâğıthane anlatılır: «Bir cuma günü arabamı hazırlattım. Kâğıthane'ye indim. Tasvir-i letafeti şairlerimizin pek çoğunu yormuş, ihtimal ki yazanlardan ziyade okuyanları bıktırmış olan Sâdabat o gün bana şöhret- i şairanesi hilâfında bir manzara arzetti. Fazla kalabalık orasını bambaşka bir hale koymuştu.

Van İstanbul Uçak Bileti Tikobilet.com

Yokuştan inince arabam bir toz bulutu içine girdi. Bir kenarı dere, diğer tarafı çemenler üzerine gölgesi vurmuş küçük bir ormancık olan İçkâğıthane sahasında bir devir zinciri teşkil eden araba katarına dahil olduk. Dön efendim dön... Tamam bir devir yaptıktan sonra başlayan manzara ilk devrin aynı... Atlı karıncaya binen çocuklar gibi usanmaz isen durma dön.»

Editör: Wan Haber