Van ve çevre ilçelerinde İnternet üzerinde yayın yapan, “Wan Haber, Gazete Van, Van Bülten,Seçim Van, Medya Van, Haber Van,  Van Haber 65, Van Gündem, Gündem Van, Haberim Van, Van Aktif, Doğunews, Van Haber, Tutku Haber, Vanspor Org, Van siyaseti, Vanda bugün, Haberler Van, Van'da Gündem, Haber Çaldıran,  Van Sesi Gazetesi, Van Bölge Gazetesi, Haber Erciş, Van Objektif, Haber Çaldıran, Ercis Havadis” Ajans temsilcileri ve gazeteciler bir araya geldi.Toplantı konusunda İnternet medyası gazetecilerinin bölgede habercilik, site güncellemeleri, bilişim eksiklikleri, internet medyası, Van’da yazılı ve görsel basının son durumu, eğitim ve ekonomik sorunları tartıştı. Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN-TSO) protokol salonunda düzenlenen toplantıya katılan gazeteciler yaşanan sorunlara ilişkin fikir üreterek tek çatı altında toplanma kararı aldı. Belirtilen ortak karar sonucunda Van ve çevre ilçelerine hitap edecek ‘Van İnternet Medyası Derneği’ (VİMED) derneğinin kurulması kararı alındı.
 
Gazetecilerin bir araya geldiği ve sorunların tartışıldığı toplantıda, Van bölgesinde internet medyasının ciddi sorunlarının olduğunu fakat bu sorunlarının çözülmesi konusunda bir araya gelemediklerini ifade edildi. Van İnternet Medyası tarafından geçekleştirilen toplantında şu açıklamalara yer verildi;
 
“Siyasi, sosyal, askeri, ekonomi ve hemen hemen her konuda yoğun bir dönemin yaşandığı şu sıralarda çok önemli bir konunun müzakeresi için toplanmış bulunmaktayız. Netice itibari ile sonuç odaklı bir toplantı gerçekleştirmeyi hedef edinerek internet medyasının ilerisi için katkı sağlayıcı formüller üzerinde durma eğilimi üzerinde gayret göstereceğiz” denildi.
 
Yapılan istişarelerden sonra, Kurban bayramı sonrasının ilk haftasında ikinci toplantıyı VİMED’nin kuruluşunun resmen ilan edileceği duyuruldu. Toplantı sırasında gazetecileri ziyaret  Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, gazetecileri yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladığını ifade ederek, oluşacak derneğin anlamlı ve doğru olduğunu ifade etti.
 
""
 
""
 
""
 
""
 
""
Editör: Wan Haber